Golubarski savez Beograda – Bilten br. 2/2013.

savez_odgajivaca_golubova_srpskih_visokoletaca_srbijeIzvod sa sastanka Izvršnog Odbora Golubarskog Saveza Beograda održanog 10.10.2013. godine u prostorijama Saveza u Novakovoj 17.

Nepotrebno izostavljeno .

Odsutni delegati:  Dragojlović Milutin (Savski Venac)  Mladenović Igor (Lazarevac)  Mićunović Radovan ( Palilula) Vićentić Živorad (Obrenovac)

Dnevni red:
1.    Usvajanje zapisnika sa predhodnog  Izvršnog Odbora
2.    Rok za poručivanje 2. ture alkica za 2014.
3.    Predlog za trećeg člana Disciplinske komisije regiona
4.    Pojašnjenje određivanja putnih  troškova za regionalna takmičenja
5.    Razno

Tok sastanka:

1.Zapisnik sa predhodnog sastanka je jednoglasno usvojen.

2.Svi članovi Izvršnog Odbora su zamoljeni da još jednom naglase članstvu da je naručivanje druge ture alkica do 1.decembra, te da se upozoravaju svi da se taj rok ispoštuje. Naknadne uplate biće tretirane kao vanredna tura i Savez ne garantuje rok za isporuku istih. Cena alkice je 15 dinara po komadu.

3.Zbog smrti Janka Obućine iz Obrenovca, člana Disciplinske komisije, Izvršni Odbor je doneo odluku da se na sledećem  radnom  delu Skupštine GSB-a izabere treći član, te se mole Opštinski Savezi da dostave imena odgovarajućih kandidata, ako ih imaju na svojoj teritoriji. Za sada je O.S.Zvezdara izneo ime svog kandidata (Nikolić Radoslav) i O.S.Rakovice (Dr.Andrija Antić) .

4. Predsednik takmičarske komisije Beograda, Milić Ivan, objasnio je da smo za određivanje kilometraže koristili  kompjuterski program  ( „Via Mišelin“) . Računato je rastojanje od takmičara do takmičara i dobijena kilometraža je množena sa 12 dinara (Skupštinska odluka o toj ceni) . Rastojanja manja od 30 kilometra (u jednom pravcu) NISU ISPLAĆIVANA po odluci koja je doneta na jednoj od ranijih Skupština.

To je ujedno bio odgovor na dopis Jakovleski Angela iz GSS 56 koji je tražio pojašnjenje. Predloženo je Skupštini GSB-a da se ubuduće, zbog sve teže finansijske situacije sudija i takmičara, isplaćuju sva rastojanja veća od 20 km u jednom pravcu.

5.Pod tačkom razno razmatran je zahtev O.S. Novi Beograd za takmičenje opštinskog seniorskog prvenstva van termina predviđenih pravilnikom. Kako je pravilnik po tom pitanju jasan, kvalifikaciona takmičenja mogu da se održavaju samo u terminima predviđenim pravilnikom.

Zahtev Sretenović Bore GSS 5 za prenos kvalifikacija za opštinsko i regionalno takmičenje zbog preseljenja je odbačen kao neosnovan jer Takmičarskim pravilnikom GSS-a ( član 71.) za prenos kvalifikacija nije predviđen prenos kvalifikacija za opštinska i regionalna takmičenja, a za prenos kvalifikacija za više saveze je zadužen Izvršni Odbor GSS-a.

Na predlog Ugrinić Saše , usvojeno je da se do radnog dela Skupštine GSB-a , koja će se održati u decembru, prikupljaju ponude za održavanje Svečanog dela Skupštine GSB-a.

Obaveštava se članstvo da je štamparija  „Grafostef „  iz Rakovice ponudila da diplome kupljene u Savezu (diploma košta 10 din.)  štampa po ceni od 10 dinara (crna slova) odnosno 20 dinara ( slova u boji) . Svi zainteresovani mogu kontaktirati lice iz štamparije (Nenad) na telefon 0694585358 radi dogovora oko štampe.

U Beogradu, 10.10.2013.   
Predsednik Izvršnog Odbora GSB
Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie