Sastanak Izvršnog odbora Golubarskog saveza Srbije

GLAVA 22.FL 22psd    2(IZVOD IZ SEDNICE IZVRŠNOG ODBORA ODRŽANE 28.12.2013 GODINE u M.Z. Zvezdara)
Odsutan: Trifunović Dragan (1. region) – smrtni slučaj

Sednicu je otvorio  podpredsednik Izvršnog Odbora Dr. Zoran Mitrović u odsutnosti  Trifunović Dragana i predložio da njome predsedava Radulović Ivan član I.O. koji je u novonastaloj situaciji bio malo spremniji za to.

Dnevni red :

  1. Usvajanje zapisnika sa predhodnog  Izvršnog Odbora
  2. Pripreme za  održavanja radnog dela redovne godišnje Skupštine GSS –a(zakazivanje termina)
  3. Preciziranje načina vanrednog  naručivanja alki
  4. Razno

Tok sastanka:

  1. Zapisnik sa predhodnog Izvršnog Odbora je jednoglasno usvojen.
  2. Radulović Ivan predložio je da radni deo redovne Skupštine GSS-a bude organizovan u restoranu „Cerov lad„ i to 08.02.2014. Obezbeđeni su osvežavajući napitci u toku rada Skupštine, kao i skroman ručak po završetku. Savez će ovo koštati 600 din. po delegatu. Predlog je jednoglasno usvojen. Precizirano je da do 25.01.2014. moraju biti završeni svi izveštaji komisija u pismenoj formi (takmičarske, disciplinske, nadzornog odbora i sekretara). Nadzorni Odbor trebalo bi 25.01.2014. da se sastane u prostorijama Saveza i izvrši kontrolu. Jednoglasno je usvojen predlog Đorđević Čedomira da se finansijski izveštaj iznese po preciznim i jasnim stavkama i da se dostavi svakom regionu bar 7 dana pre Skupštine.
  3. Blagajnik Saveza Vlajić Zoran izneo je da je u ovoj godini najveći problem oko alki bila vanredna tura, koja je unosila mnogo konfuzije, te da se mora precizirati tačan način naručivanja vanredne ture alki, te da je neophodno da se članstvo motiviše da naručuje alkice u okviru redovnih tura. Vukanović Dragan izneo je svoj stav da problem sa vanrednom turom alkica ima i svaki region. Gaćeša Dragan bio je za to da se vanredna tura ukine. Posle opširne polemike oko načina naručivanja vanredne ture, Izvršni Odbor doneo je odluku da se konačno preciziranje načina naručivanja vanredne ture ostavi za Skupštinu, s tim što se predlaže skupštini da i u vanrednoj turi opštine i regioni dobijaju svoj procenat, te da vanredna tura, kao i prva i druga, idu ISKLjUČIVO preko blagajnika Saveza, na određeni vremenski period, a nikako direktno naručivanje kod kucača. Takođe je predlog da onaj ko vanredno naruči alke, snosi troškove pouzeća.
  4. Pod tačkom razno Vlajić Zoran predložio je da se na Svečanoj Skupštini dodeli zahvalnica Rašić Zdravku iz Jagodine, zbog velikog truda koji je uložio oko registracije više društava, opština i regiona (sve radio besplatno), kao i Nebojši Bojičiću zbog poklanjanja ćirilične mašine za kucanje, koju koristi sekretar prilikom izrade sudijskih legitimacija. Predlog je jednoglasno usvojen.
    Vukanović Dragan pročitao je prvostepenu presudu, u kojoj se vidi da je predsednik GSS-a Trifunović Dragan oslobođen optužbe za krivotvorenje pečata, koju je podneo Nikola Sandulović.
    Radulović Ivan podsetio je sve da na radnom delu Skupštine GSS-a moramo izabrati trećeg člana disciplinske komisije, pošto je Atanacković Jezdimir podneo ostavku. Vukanović Dragan je dodao da 8. region , kojem Atanacković pripada, već ima spreman nov predlog.
    Đorđević Čedomir predložio je da svaka opština koja pušta takmičenje mora da prijavi puštanje regionu, ali i da prihvati kontrolore koje joj Savez pošalje na taj dan. Vlajić Zoran smatrao je da kontrolori moraju da imaju veća ovlašćenja . Odlučeno je da se na radnom delu Skupštine još više precizira rad kontrolora i da se dopune uvrste u pravilnik.
    Vasić Mirko izneo je da mora da se poštuje prognoza, odnosno da je prognozer taj čija je zadnja reč prilikom odlučivanja oko puštanja golubova na svim nivoima, te da ne sme da nam se desi da je prognoza za region nepovoljna a da neka opštinska zajednica koja pripada tom regionu, pusti takmičenje. Taj predlog biće takođe razmatran na Skupštini.
    Radulović Ivan izneo je predlog da se u disciplinski pravilnik uvrsti dopuna kojom bi se neprimerno ponašanje na proslavama kažnjavalo. Predlog je jednoglasno usvojen.
    Radulović Ivan predložio je i da se uvede i ŠAMPION SAVEZA SRBIJE (juniorsko i seniorsko takmičenje) . Predlog je jednoglasno usvojen. Oba ova predloga biće data na razmatranje Skupštini GSS-a.
    Pročitan je predlog Ugrinić Saše, člana takmičarske komisije Srbije  iz 1. regiona, da se uvede zajedničko SENIORSKO TAKMIČENjE između GSS-a i Jagodinskog Saveza (SRB). PREDLOG JE JEDNOGLASNO ODBIJEN.

U Beogradu 31.12.2013.  
IZVRŠNI ODBOR GOLUBARSKOG   SAVEZA SRBIJE


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie