Održana redovna Skupština Golubarskog saveza Srbije

GLAVA 22.FL 22psd    2Izvod iz dnevnog reda sa redovne godišnje skupštine održene o8.02.2014. u restoranu “Cerov lad”  na Voždovcu. Nepotrebno izostavljeno.

DNEVNI RED

  1. Otvaranje  Skupštine
  2. Izbor  radnog  predsedništva,zapisničara  i overivača  zapisnika
  3. Izveštaj  verifikacione  komisije
  4. Usvajanje   poslovnika  o  radu  Skupštine
  5. Izveštaj  Izvršnog Odbora  o  radu za  period  između  dve  Skupštine
    a) Izveštaj  takmičarske  komisije
    b) Izveštaj  disciplinske  komisije
    v)  Finansijski izveštaj
    g)   Izveštaj nadzornog odbora
  6. Diskusija  po  podnetim  izveštajima
  7. Usvajanje  izveštaja
  8. Predlog  finansiskog  plana  za  2014. godinu
  9. Diskusija  i  usvajanje,
  10. Dopuna  predsedništva i Nadzornog odbora
  11. Dopuna disciplinske komisije
  12. Razno

 TOK SASTANKA

  1. Sastanak je otvorio i njime predsedavao Trifunović Dragan.
  2. U radno predsedništvo izabrani su Trifunović Dragan, Dr. Mitrović Zoran , Đorđević Čedomir, zapisničar je bio Jovović Nikola a overivači zapisnika Vulović Milun i Vukanović Dragan.
  3. Skupštini je prisustvovalo 28 delegata, od 31 zvanično pozvanog delegata .
  4. Poslovnik o radu Skupštine je jednoglasno usvojen.
  5. Izveštaj o radu između dve Skupštine izneo je sekretar Đorđević Čedomir , iznoseći istorijat sastanaka Izvršnog Odbora . Izveštaj takmičarske komisije izneo je Vukanović Dragan . Pored izveštaja, posebno je naglasio činjenicu da je u Saveznim takmičenjima (seniori i juniori) ukupno učestvovalo 716 članova Saveza ( takmičari, komisije, kontrola ) plus štabovi, pa prema tome ispada da je svaki 9 član našeg Saveza bio angažovan na takmičenjima u organizaciji Golubarskog Saveza Srbije. Finansijski izveštaj izneo je Trifunović Dragan , a izveštaj Disciplinske komisije Ćirković Radoslav.  Izveštaj nadzornog odbora izneo je Stojanović Zoran , naglasivši da je nadzorni odbor imao primedbu na troškove ishrane takmičarske komisije , i odobrenje finansijske pomoći za registraciju 5. regiona, kao i pomoći preminulom članu Saveza , smatrajući ove troškove previsokim.
  6. Dr. Mitrović Zoran izneo je svoje mišljenje da Savez, na osnovu izveštaja, pokazuje i dokazuje da funkcionišemo na vrlo visokom nivou, kao i da tako treba nastaviti u budućnosti. Vukanović Dragan zahvalio se svima na podršci takmičarskoj komisiji, ukazujući da su disciplinske greške uočene na takmičenjima elementarne, te se obavezuje da će za sledeću takmičarsku sezonu, takmičari i komisije dobijati još preciznija uputstva kako da rade na sam dan takmičenja. Što se tiče primedbe o visini troškova ishrane , naglasio je da se takmičarska komisija sastajala 5 puta u punom sastavu ( po 9 članova) i da je radila po ceo dan, tako da kad se troškovi podele sa danima i ljudima , dobija se da je svaki član takmičarske  za ceo dan rada u Savezu jeo i pio za cifru koja je manja od 700 dinara po osobi. Zatražio je takođe od Skupštine da kazne Disciplinske komisije budu preinačene u uslovne. Đorđević Čedomir smatrao je da mora još više da se radi na edukaciji članstva, ali da smatra da kazne ne smeju da se diraju, jer bi to bilo direktno mešanje u rad Disciplinske komisije, jer se niko od kažnjenih članova nije žalio. Radulović Ivan obrazložio je slučaj preminulog člana GSS 304 Grmuša Marka, čijoj porodici je dodeljena pomoć, objašnjavajući da se radi o devetnaestogodišnjem dečaku-izbeglici , koji je tragično nastradao, a bio je hranilac porodice.
  7. Izveštaj između dve Skupštine, izveštaj takmičarske komisije, izveštaj nadzornog odbora i finansijski izveštaj su jednoglasno usvojeni, dok je protiv disciplinskog izveštaja glasalo 3 člana ,  a 25 članova je bilo za usvajanje.
  8. Predlog finansijskog plana izneo je Trifunović Dragan.
  9. Finansijski plan je jednoglasno usvojen.
  10. U nadzorni odbor umesto Jovanović Miroslava, jednoglasno je izabran je Batinić Srba.
  11. Za upražnjeno mesto u disciplinskoj komisiji glasalo se između dva kandidata Živanović Ivana (reg. 8) i Mitić Božidara (1. region) . Za novog člana disciplinske komisije izabran je Mitić Božidar sa 12 glasova. 11 članova bilo je protiv a 5 uzdržano.
  12. Pod tačkom razno raspravljalo se o prognozi. Dogovoreno je da pred početak takmičarske sezone bude održan Izvršni Odbor , koji će prognozeru izneti sve svoje zaključke i objasniti šta se od njega očekuje. Jednoglasno je usvojeno da vanredne ture alki mogu da se naručuju na sledeći način: Uredni spiskovi poručioca (2 primerka) overena pečatom udruženja , opštine i regiona, (svako zadržava svoj procenat) dostavljaju se Savezu od 1. do 5. u mesecu (uz OBAVEZNU UPLATNICU NA RAČUN Saveza -50% ) . Spiskovi će biti raspodeljeni ovlašćenim kucačima i poručilac ih dobija do kraja meseca , snoseći troškove dostave alkica. Minimalna narudžbina SVAKE TURE je 30 alki (pa i vanredne) . Nepoštovanje ove procedure povlači nepriznavanje naručenih alki od strane Saveza. Svi kucači u Srbiji dobiće upozorenje da nesmeju da zloupotrebljavaju logo GSS , u suprotnom protiv istih biće pokrenut sudski spor za zloupotrebu zaštićenog loga u zavodu za intelektualnu svojinu.
    Radulović Ivan predložio je da od sledeće takmičarske sezone , i iz takmičenja Srbija i Srbija i pridružene članice (seniori i juniori) bude biran ŠAMPION iz dva takmičenja. Predlog jednoglasno usvojen.
    Jednoglasno je izglasan predlog Vukanović Dragana da se u disciplinski pravilnik uvede kazna za nedolično ponašanje na Svečanim Skupštinama.
    Predlog  8. REGIONA da ubuduće za tamičenje Srbija i pridružene članice važi samo norma (ukida se da mogu na takmičenju učestvovati i prvaci Opština , bez obzira na rezultat) jednoglasno je usvojen.
    Predlog Vulović Miluna da se ukine mogućnost da se Opština tera u rezervnom terminu Regiona , jednoglasno je usvojen.
    Savez je odlučio da ove godine na svečanom delu Skupštine pohvali Rašić Zdravka GSS 636 zbog izuzetnog doprinosa u registraciji neregistrovanih udruženja , opština i regiona u Savezu ( radio besplatno) , kao i Bojičić Nebojšu (nije golubar) koji je Savezu poklonio ćiriličnu kucaću mašinu.
    Svečani deo Skupštine GSS-a održaće se u restoranu “Vidovdan”  15.03.2014. godine sa početkom u 18 časova. Cena ulaznice je 1800 dinara. Po jednu besplatnu kartu imaće svi takmičari koji su postigli Savezni rezultat u takmičenjima Srbija i Srbija i pridružene članice (seniori i juniori). Svi regioni dužni su da jave Savezu ime takmičara iz regiona koji neće prisustvovati Svečanoj Skupštini najkasnije 7 dana pre održavanja Skupštine.
    Zbog gašenja Univerzal Banke , otvoren je novi račun i to u Komercijalnoj Banci. Novi račun Saveza je  : 205-203802-73

U Beogradu 11.02.2014.

OVERIVAČI ZAPISNIKA:
1.Vulović Milun
2.Vukanović Dragan

Predsednik GSS-a Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie