Održan sastanak Izvršnog odbora GSS-a

GLAVA 22.FL 22psd    2Izvod iz zapisnika sastanka izvršnog odbora održanog 6. aprila 2014. u restoranu “Cerov lad” na Voždovcu. Nepotrebno izostavljeno. Odsutni : Vasić Mirko (8. reg.) , Gaćeša Dragan (10. reg) , Dr.Mitrović Zoran (6.reg)
DNEVNI RED:

  1. Usvajanje zapisnika sa predhodnog Izvršnog Odbora
  2. Razmatranje i odlučivanje o prognozi za 2014.
  3. Određivanje rokova za prijave saveznih takmičenja
  4. Ukucavanje alki za 2015 u evidenciju
  5. Informisanje o rešenju upravnog suda
  6. Razno

TOK SASTANKA :
Sastanak je otvorio i njime predsedavao Trifunović Dragan.

  1. Zapisnik sa predhodnog Izvršnog Odbora je jednoglasno usvojen.
  2. Usvojeno je da „Ekometeos“ daje prognozu Savezu za sezonu 2014. Cena će biti 25 000 din. mesečno. Savez će biti podeljen na 5 regiona.  Moguće je da svaka lokacija dobija zasebnu prognozu ukoliko to želi, a radiće se u dogovoru sa „Ekometeosom“. Za ovakvu vrstu usluge orentaciona cena je 4 000 dinara (plaćaju podnosioci zahteva za tu lokaciju). Prognoza počinje 14. aprila i biće javna. Za sve zainteresovane, moguće je i postavljanje meteroloških stanica širom Srbije (cena 250 evra po stanici), radi preciznije prognoze za tu lokaciju. U dogovoru sa „Ekometeosom“ deo članova Izvršnog odbora Srbije tražiće da bude deo Izvršnog odbora „Ekometeosa“.
  3. Prijave za seniorska takmičenja GSS (Srbija , Srbija+ i LIGA Prvaka) potrebno je da stignu u prostorije Saveza do 8. maja 2014. godine. Prijave za juniorska takmičenja GSS potrebno je da stignu u Savez najkasnije do 15. jula 2014. Ovi datumi su striktni i neće se tolerisati kašnjenja. Liste s imenima kontrolora potrebno je da pristignu u Savez najkasnije do 20. aprila 2014. Spiskovi moraju da sadrže ime, prezime, društvo i broj telefona kontrolora.
    Članovi SRB (Jagodinskog Saveza) koji pređu u naš Savez, mogu da uzmu učešće u svim  Saveznim takmičenjima, samo ako kvalifikacije odgovaraju našem takmičarskom pravilniku (za više Saveze kvalifikacije važe iz njihovih Saveznih takmičenja a ne iz društva). Takmičari koji imaju disciplinske kazne u SRB Savezu i SS Savezu, ne mogu uzeti učešće u  našim takmičenjima dok im kazne ne isteknu.  Takmičari koji dolaze iz SS Saveza mogu se takmičiti u svim Saveznim takmičenjima ako imaju kvalifikaciju iz Saveznih takmičenja.
    U ligi prvaka GSS-a mogu učestvovati svi takmičari koji su barem jedanput osvojili prvo mesto u takmičenju za seniorsko ili juniorsko prvenstvo Saveza srbije od 2002. godine i pobednici Kupa prvaka.
  4. Alke za 2015. unosiće lica angažovana preko Omladinske zadruge i cena će biti između 12.000 i 15.000 dinara (zavisno od obima posla i količine vanrednih tura).
  5. Predsednik GSS-a Dragan Trifunović obavestio je Izvršni Odbor da je tužba podneta Upravnom sudu u vezi osporavanja legitimiteta zastupnika Saveza Odgajivača Golubova Srpskih Visokoletača Srbije odbačena.
  6. Razno
    • Izglasano je da sudije koje su položile sudijski ispit u tekućoj godini ne mogu da sude Savezna takmičenja u toj godini.
    • Izvršni Odbor Golubarskog Saveza Srbije upozorava Opštinske Saveze da do kraja 2014. godine urede svoja udruženja u skladu sa Statutom  i da svako udruženje mora da broji najmanje 10 članova. Razjašnjenje ove obaveze dao je Dragan Trifunović. Po Zakonu o udruživanju građana dovoljno je 3 osnivača za registraciju udruženja, međutim da bi se isto registrovalo tome mora predhoditi Osnivačka Skupština na kojoj se donosi i usvaja Statut udruženja (koji predstavlja prvi nastali pravni akt), a koji nam diktira da moramo imati minimum 10 članova (predsednik, podpredsednik, sekretar, blagajnik, predsednik takmičarske komisije, predsednik disciplinske komisije, dva člana takmičarske komisije, i dva člana disciplinske komisije) –  ove funkcije ne mogu da se poklapaju.
    • Pomoć članovima GSS oko registracije društva, opština i regiona u Savezu vrši Rašić Zdravko GSS 636 (kontakt tel 063576655)

U Beogradu, 08.04.2014.
Predsednik Izvršnog Odbora, Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie