Održan telefonski sastanak Izvršnog Odbora GSS

alkiceTelefonski sastanak Izvršnog Odbora GSS održan 10.02.2015. godine sa početkom u 17:00h.

Dnevni red :
1. Rešavanje pitanja takmičara kod kojih je utvrđeno da nisu naručili alkice preko Saveza.

Detaljnom analizom i proverom zapisnika sa postignutim rezultatima u takmičenjima gde je organizator bio GSS u 2014. godini utvrđeno je da su kod 4 (četiri) takmičara u takmičenju učestvovali golubovi za koje alkice nisu regularno nabavljene i ne nalaze se u evidenciji Saveza.

Posle tri godine napornog rada i uvođenja svih podataka u kompjutersku evidenciju, u četvrtoj (2014) su se konačno stekli uslovi da možemo izvršiti i ovaj vid kontrole.

Ova pojava verovatno je bila prisutna i ranijih godina, pa se naša upozorenja nisu shvatala ozbiljno. Eto došao je i taj dan. Svi znamo kako bi trebalo postupiti u ovoj situaciji.

Međutim, smatramo da ne treba seći preko kolena, i biti rigorozan u prvoj godini primene novih evidencija. Pronašli smo kompromisno rešenje koje će biti presedan samo za 2014. godinu.

Ukoliko ne žele da im rezultati budu oboreni, takmičari kod kojih se ovo dogodilo u obavezi su da obeštete Savez u iznosu o kome će biti obavešteni od strane Predsednika takmičarske komisije Saveza, u roku od 15 dana.

Izrečena mera treba da bude vaspitnog, a ne kaznenog karaktera, kako bi se u budućnosti u potpunosti eliminisala pojava nelegitimnog nabavljanja alki.

Od 12 članova izvršnog odbora telefonskom pozivu predsednika I.O. nije se odazvao samo Zlatko Marinković delegat IX regiona. Od preostalih 11, deset je bilo za primenu ovakve vrste sankcije. Jedan je bio za poništavanje rezultata.

U nadi da sa ovim slučajem stavljamo tačku na ovakve pojave koje se više ne smeju događati završavamo ovaj telefonski sastanak.

Sastanak završen u 18:20.

U Beogradu 10.02.2015.
Predsednik Izvršnog Odbora, Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie