Izvod sa sastanka Izvršnog odbora Golubarskog saveza Beograda

golubari-beogradIzvod sa sastanka Izvršnog odbora Golubarskog saveza Beograda održanog 04. februara 2016. godine u 17 časova u prostorijama Saveza u Novakovoj 17. (nepotrebno izostavljeno)
Prisutni: Veselinović D. (Palilula), Trifunović D., Vlajić Z., (Voždovac), Jovović N. (N.Beograd), Milovanović Z. (Rakovica) Đorđević R. (Zvezdara), Radulović I. Mitić B. (Zemun), Praizović V. (Čukarica), Milanović R. (Grocka), Aleksić S. i Dragojlović R. (Obrenovac), Radišić D.( Lazarevac)   Odsutni: Avramović N. (Mladenovac)
Sastanku prisustvovali i  član Nadzornog odbora Stojanović Zoran, blagajnik Janković Branislav i Piperin Sreta, delegat Surčina, koji nije imao prava glasa.

Dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka Izvršnog Odbora
  2. Izbor predsednika Takmičarske komisije i Takmičarske komisije
  3. Izbor blagajnika i sekretara
  4. Razno

Tok sastanka:

1. Sastanak je otvorio i njime predsedavao Veselinović Dragan. Zapisnik sa predhodnog Izvršnog odbora pročitao je Jovović Nikola.

Milovanović Zoran upitao je zašto je došlo do promene na Skupštini, kada je Izvršni odbor, iz pročitanog, kandidovao samo jednog kandidata za predsedničko mesto, i da smatra da nije dobro što se dešavalao da Skupštinski delegati sa istih Opšina glasaju različito, te da to nije dobar primer Skupštinskim delegatima Beograda pred Skupštinu Srbije.

Trifunović Dragan izneo je da je on na poslednjem sastanku izneo svoje viđenje kandidata za funkcije u Savezu Beograda, ali da to nije bilo obavezujuće za Skupštinu.

Mitić Boško rekao je da je prekršen Statut i da se nije smelo desiti da se o načinu izbora predsednika saznaje na Skupštini te da Statut Beograda i Srbije nije usaglašen, da je bilo mnogo obećavanja funkcija i pre Skupštine.

Radulović Ivan smatrao je da je prekršen Statut u više navrata i to zato što  piše da Izvršni odbor predlaže Skupštini imena kandidata, zato što je Skupštinu sazvao predsednik Trifunović Dragan a ne Izvršni odbor i zato što Statutarne promene, koje je izglasala Skupština na predlog Statutarne komisije, pre toga nisu razmatrane u bazama i po Statutu ceo Nadzorni odbor je trebao da bude pozvan na Skupštinu.

Stojanović Zoran smatra da je Trifunović Dragan izneo svoje predloge pred kraj sastanka, kada su svi bili već umorni od razmatranja pravilnika, te se zato nije adekvatno reagovalo. Ne može da se bira predsednik bez protivkandidata, te je zato i predložio Veselinović Dragana na Skupštini.

Milanović Radovan napomenuo je da predlozi sa njegove Opštine Grocka nisu nikada ozbiljno razmatrani niti usvojeni na Izvršnim Odborima te da oseća kao da je njegova Opština nebitna.

Đorđević Rade nadovezao se na Milanovićevu priču, rekavši da i on trpi napade na svojoj Zvezdari, ali da se ovde glasa o svakom predlogu i da mora da se poštuje volja većine.

Radišić Dragan smatra da su bilo kakva lobiranja van Izvršnog Odbora loša, ali i da se oseća nevažno jer ga niko nije kontaktirao niti lobirao za predsedničko glasanje.

Aleksić Slobodan naglasio je da sve mora da se rešava na Izvršnim Odborima, te da oni koji se sada žale kasne, jer su sve kritike koje su upućene na dosadašnji rad trebale da budu iznešene na predhodnom Izvršnom Odboru ili na Skupštini. Pošto to nije urađeno sada je sve ovo sada bespotrebno trošenje vremena, pošto je Skupština prošla.

Trifunović Dragan konstatovao je da su svi koji kritikuju u pravu, ali da se sada treba staviti tačka i ići dalje uz mišljenje da je Statutarna komisija odradila dobar posao i da izmene Statuta koje je Skupština usvojila ne sprečavaju rad regiona.

Glasalo se za usvajanje zapisnika sa predhodnog Izvršnog Odbora. Za usvajanje zapisnika bilo je 11 delegata, dok su dva delegata bila protiv (Mitić Boško i Radulović Ivan).

2. Veselinović Dragan predložio je da Praizović Vladimir ostane predsednik Takmičarske komisije. Predlog je jednoglasno usvojen.

Ivan Radulović predložio je da Janković Dragan iz Zemuna  bude član takmičarske komisije umesto Veselinović Dragana koji je postao predsednik GSB-a. Za ostala tri člana Takmičarske komisije predloženi su stari članovi – Avramović Nemanja, Dragojlović Rajko i Dr. Antić Andrija.
Predlozi su usvojeni jednoglasno.

3. Veselinović Dragan predložio je da Janković Branislav i dalje ostane blagajnik Beograda, iako nije član Izvršnog Odbora, jer smatra da je odlično obavljao svoj posao , a i po Statutu je dozvoljeno da ako u Izvršnom Odboru nema adekvatnog člana za blagajnika ili sekretara oni mogu biti izabrani iz redova članova Skupštine.

Predložio je i da Jovović Nikola ostane sekretar Saveza Beograda. Za Janković Branislava  je bilo 12 delegata, dok je protiv bio Radulović Ivan, koji je ponovio svoj stav da nema ništa protiv blagajnika, ali da smatra da je mnogo funkcija u Savezu dodeljeno Voždovcu.
Jovović Nikola izabran je jednoglasno za sekretara Beograda.

4. Radulović Ivan izneo je primedbu na biranje delegata za Skupštinu Srbije, prvo jer smatra da je nepravedno da sa Opštine Voždovac idu dva delegata, a da neke Opštine nemaju ni jednog predstavnika, kao i da je napravljena greška jer smo izabrali 9 delegata a po statutu nam sleduje 8.

Đorđević Rade je odmah predložio da on bude taj delegat koji će odustati. Predlog je jednoglasno usvojen.

Trifunović Dragan rekao je da razume Ivanovu ljutnju i objasnio je da on i Vlajić Zoran idu zato što je Vlajić Zoran blagajnik a on kandidat za predsednika GSS-a te da je to jedini razlog, a po proceduri, oni moraju biti i Skupštinski delegati.

Vlajić Zoran podsetio je Radulović Ivana da je i on u predhodni saziv Izvršnog Odbora GSS-a ušao kao blagajnik.

Mitić Boško poredložio je da se Srbiji da predlog da zamena sudijskih legitimacija iz SS-a i Srb-a bude obavezna.

Veselinović Dragan predložio je da se pomere rokovi za pristizanje spiskova za kataloge, zbog priliva novih članova.

Jovović Nikola je izneo da se rokovi za katalog moraju poštovati, jer je obiman posao uneti sve podatke, ali da će on kao tehnički sekretar GSS-a ubacivati sve moguće promene dok god je to tehnički moguće.

Veselinović Dragan ukazao je da se na računu GS Beograda nalazi 279 153, 05 dinara i kod blagajnika još 10 161, 65 dinara u kešu, te da su u međuvremenu u odnosu na početak godine isplaćeni troškovi radnog dela Skupštine i putni nalozi za delegate koji dolaze na Skupštinu i Izvršni odbor.

Ubuduće će se  na svakom sastanku Izvršnog odbora  iznositi stanje računa i blagajne i eventualne promene sa izvodom iz banke.

Naglasio je da će biti promena u ovlašćenjima za podizanje novca, te da će novac pored njega, moći da podižu  Trifunović Dragan (kao knjigovođa) i Jovović Nikola (kao sekretar), i to isključivo uz njegov potpis.

Jednoglasno je izglasano da Trifunović Dragan ostane zastupnik GSB-a kod APR-a. Jednoglasno je podržano da delegati iznesu predlog Skupštine Beograda Srbiji da se ukinu vanredne ture, i da postoje samo tri redovne ture za naručivanje alkica.
 
U Beogradu, 04.02.2016.
Predsednik Izvršnog Odbora GSB, Veselinović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie