Održana redovna godišnja Skupština Golubarskog saveza Beograda

golubari-beogradIzvod iz biltena REDOVNE GODIŠNjE SKUPŠTINE održane 30.01.2016. u prostorijama RESTORANA “Hotel N“. Nepotrebno izostavljeno. Skupštini prisustvovalo 22 od 22 prijavljena delegata.

Dnevni red:

  1. Otvaranje  Skupštine,
  2. Izbor  radnog  predsedništva, zapisničara  i   overivača zapisnika
  3. Izveštaj  verifikacione  komisije,
  4. Usvajanje   poslovnika  o  radu  Skupštine
  5. Izveštaj  Izvršnog Odbora  o  radu
    a)  Izveštaj  takmičarske  komisije
    b)  Izveštaj  disciplinske  komisije
    v)  Finansijski izveštaj
    g) Izveštaj Nadzornog Odbora
    d)  Izveštaj Statutarne Komisije
  6. Diskusija  po  podnetim  izveštajima
  7. Usvajanje  izveštaja,
  8. Predlog  finansiskog  plana  za  2016. godinu
  9. Diskusija  i  usvajanje,
  10. Dopuna  predsedništva
  11. Dopuna  Disciplinske komisije
  12. Razno

RADNI DEO SKUPŠTINE

  1. Skupštinu je otvorio i njome predsedavao Trifunović Dragan, posebno pozdravivši goste iz Opštine SURČIN, koja je donela odluku da pristupi GSS-u, odnosno našem regionu. (4 društva, 110 članova)
  2. U radno predsedništvo izabrani su Trifunović Dragan, Radulović Ivan i Aleksić Slobodan, zapisničar je bio Jovović Nikola , a overivači zapisnika Praizović Vladimir i Vlajić Zoran.
  3. Verifikaciona komisija utvrdila je da je na Skupštini prisutno 22 od 22 prijavljena delegata i da imamo većinu koja je potrebna za pravosnažno donošenje odluka.
  4. Poslovnik o radu Skupštine je jednoglasno usvojen.
  5. Prešlo se na iznošenje izveštaja. Predsednik Trifunović Dragan zamolio je da se prvo iznesu izveštaji a potom da se o istim glasa. Izveštaj o radu između dve Skupštine izneo je sekretar Jovović Nikola. Izvršni Obor sastajao se 4 puta između dve Skupštine. Izveštaj takmičarske komisije izneo je predsednik Takmičarske komisije Beograda Praizović Vladimir, nabrojavši koliko takmičara i  u kojim takmičenjima je učestvovalo, kao i broj ostvarenih rezultata. Izveštaj disciplinske komisije pročitao je predsednik  Mitić Božidar. Finansijski izveštaj izneo je Trifunović Dragan, umesto blagajnika Janković Branislava. Zaključak  je da ove godine Golubarski Savez Beograda završio godinu sa 309 443,86 dinara u plusu. Iveštaj Nadzornog odbora izneo je Stojanović Zoran. Prilikom pregleda dokumentacije sve je bilo u redu. Kretanje novčanih tokova bilo je pokriveno adekvatnom dokumentacijom. Izveštaj Statutarne komisije izneo je Aleksić Slobodan. Nabrojao je 11 ispravki Statuta GSB-a koje bi trebalo da usvoji Skupština.
  6. Jelić Gavrilo postavio je pitanje ko je sve ovlašćen za podizanje para sa računa GSB-a i predložio da se na svakom Izvršnom Odboru iznosi stanje. Veselinović Dragan predložio je da niko ne može da podigne novac pre nego što to izglasa Izvršni odbor. Trifunović Dragan odgovorio je da su ovlašćeni on, podpredsednik, blagajnik i sekretar, ali da niko ne može podići pare bez njegovog potpisa. Ivan Radulović smatra da je Nadzorni odbor dobro obavio posao i da smatra da sve pare sa računa treba da se potroše, odnosno da višak para treba adekvatno utrošiti. Zoran Stojanović predložio je da Skupština predloži Skupštini Srbije da usvoji da postoje samo tri ture naručivanja alkica kako bi se lakše vršila kontrola. Ovako je dosta teško imati uvid svih uplata na račun Saveza. Vlajić Zoran podržao je tu ideju.
    Glasalo se o tome da Beograd da predlog Srbiji da postoje samo tri ture naručivanja alkica, odnosno da se ukinu vanredne ture, osim za nove članove. PREDLOG JE JEDNOGLASNO USVOJEN.
    Glasalo se za predlog da se takmičarima dodeli po jedna besplatna karta za Svečani deo. Dvadeset delegata je glasalo za, jedan protiv i jedan uzdržan.
  7. Izveštaji su jednoglasno usvojeni, kao i izmene Statuta GSB-a.
  8. Predlog finansijskog plana za 2016. izneo je Trifunović Dragan. U okviru svog izlaganja vezanog za plan, planiran je gubitak, zbog podele besplatnih karata, ali se taj gubitak neće odraziti na poslovanje Saveza.
  9. Plan  je jednoglasno usvojen, uz konstataciju da pehari za Beograd moraju da budu veći.
  10. Konstatovano je da u Izvršnom odboru Beograda došlo do promene delegata u Opštinskom Savezu Obrenovac , pa je umesto Vićentić Živorada izabran Dragojlović Rajko, u Oštinskom Savezu Rakovice, umesto Ugrinić Saše izabran je Milovanović Zoran, u Opštinskom Savezu Zemuna verifikovan je još jedan delegat-Mitić Boško  i u  novom Opštinskom Savezu Surčin Sreta Piperin(verifikovan ali  nema prava glasa do uplate alkica).
  11. Umesto Mitić Boška, koji je prešao u I.O. Beograda, za predsednika Disciplinske komisije izabran je Gnjatović Dragan a za članove Kuzmanović Danijel i Milić Ivan.
  12. Jelić Gavrilo predložen je ispred regiona za Sud Pravde.

Posle konsultacije sa Statutarnom komisijom utvrđeno je da Skupština mora da bira predsednika i podpredsednika GSB-a. Za predsednika GSB-a predložena su dva kandidata -Radulović Ivan i Veselinović Dragan. Posle glasanja delegata, 10 glasova dobio je Dragan Veselinović , 8 Ivan Radulović, 3 delegata su bila uzdržana a jedan delegat je ranije napustio Skupštinu zbog porodičnih problema.

Novi Predsednik Golubarskog Saveza Beograda je Veselinović Dragan iz Opštinskog saveza Palilula. Za podpredsednika GSB-a izabran je Đorđević Rade.

Trifunović Dragan i Vlajić Zoran izabrani su za predstavnike GSB-a u Izvršnom Odboru Srbije. Trifunović Draganu data je podrška za novu kandidaturu za predsednika GSS-a. Za Skupštinske delegate izabrani su Trifunović Dragan, Vlajić Zoran, Veselinović Dragan, Radulović Ivan, Đorđević Rade, Avramović Nemanja, Milanović Radovan, Aleksić Slobodan, Praizović Vladimir.

Beograd  30.01.2016.
Predsednik Skupštine Golubarskog Saveza Beograda, Trifunović Dragan
Overivači zapisnika
1.Vlajić Zoran
2.Praizović Vladimir  


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie