Izvod sa sastanka Izvršnog Odbora GSB održanog 25.02.2016. godine

golubari-beogradIzvod sa sastanka Izvršnog Odbora Golubarskog Saveza Beograda održanog 25.02.2016. godine u 17 časova u prostorijama Saveza u Novakovoj 17 .

Prisutni:  Veselinović D.(Palilula), Đorđević R. (Zvezdara), Trifunović D.,  Vlajić Z. , (Voždovac)   Jovović N. (N.Beograd), Milovanović Z.(Rakovica) , Radulović I., Mitić B. (Zemun), Praizović V.(Čukarica), Milanović R. (Grocka), Aleksić S. I Dragojlović R. (Obrenovac)  Radišić D.( Lazarevac) Piperin S. (Surčin) Odsutni: Avramović N.(Mladenovac)

Dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka Izvršnog Odbora
  2. Izveštaj Nadzornog Odbora Srbije
  3. Pripreme za Skupštinu Golubarskog Saveza Srbije
  4. Razno

Tok sastanka:

1.  Sastanak je otvorio i njime predsedavao Dragan Veselinović. Bilten sa predhodnog Izvršnog Odbora pročitao je sekretar Jovović Nikola. Ivan Radulović smatra da je potrebno da se bilteni rade na licu mesta, i da se pročitaju  i usvoje odmah nakon sastanka.Mitić Boško smatra da nije trebalo da se izostavi reč lobiranje iz biltena, jer on misli da je lobiranje dobro, u koliko je pozitivno. Aleksić Slobodan dao je primedbu da u biltenu nije precizirano kada je treća tura alki. Milovanović Zoran opomenuo je delegate da se mnogo zadržavamo na finansijama i da bi trebalo više da se bavimo nastupajućom takmičarskom sezonom. Bilten sa predhodnog sastanka je usvojen jednoglasno.

2. Izveštaj Nadzornog Odbora GSS-a pročitao je Veselinović Dragan. Kao predsednik, smatra  da  Izvršni Odbor  Beograda  mora da bude upoznat sa tim izveštajem, pošto se u njemu vidi da je u prvoj turi alki za 2015. godinu uplaćeno 113 475,00 dinara na račun Beograda umesto na račun Srbije od strane 3. Regiona. Grešku je Nadzornom Odboru prijavio knjigovođa Trifunović Dragan. Te pare trebaju biti vraćene Srbiji i upravo je to i bio povod sastanka. Trifunović Dragan objasnio je prisutnima da se radi o tehničkoj grešci, koja je , nažalost, kasno uočena. Tek naknadnom proverom uplata za prvu turu alki za 2015. i to u januaru 2016. zbog smanjenog priliva novca u kasu Beograda (a nije bilo odliva članstva) utvrđeno je da je blagajnik  3. Regiona Stojanović Rade , uplatio prvu turu alkica za 2015. na račun Beograda umesto na račun Srbije. To je bio period kada se ugasila Univerzal banka , kada su računi prebačeni u Komercijalnu banku, a račun Beograda i račun Srbije se razlikuju samo u dve cifre. Greška, koju on kao knjigovođa priznaje, otkrivena je 23. Januara 2016. godine  i prijavljena  Nadzornom Odboru Srbije.  Član Nadzornog Odbora iz 3. Regiona( Vujić Ljubiša) proverio je odmah tu informaciju kod svog blagajnika i utvrdio da se radi o tehničkoj grešci. Nije bilo nikakve zloupotrebe tih para. One se nalaze na računu Beograda i s obzirom da je Nadzorni Odbor Srbije izdao nalog za povraćaj novca iste će biti prebačene na račun Srbije u  najkraćem roku,a  izvod o prebačenim sredstvima dostavljen na uvid Skupštini Srbije i Nadzornom Odboru .  Radulović Ivan zamerio je blagajniku Vlajić Zoranu i knjigovođi Trifunović Draganu što su napravili takav propust i smatra da je to velika greška. Takođe smatra da tu krivicu snosi i Nadzorni Odbor Beograda koji je prevideo tako grubu grešku.

3. Sekretar Jovović Nikola podelio je prisutnim delegatima materijal za Skupštinu Golubarskog Saveza Srbije koja će biti održana 06.03. 2016. godine u restoranu “Hotela N” Još jednom se apelovalo na to da svi delegati Beograda jednoglasno glasaju za odluke koje je predložio ili usvojio GSB. Jednoglasno je  potvrđeno  da se podrži kandidatura Trifunović Dragan za još jedan mandat na čelu GSS-a. Za člana Nadzornog Odbora Srbije predložen je Stojanović Zoran. Protiv ovog predloga bio je Radulović Ivan a uzdržan je bio Milanović Radovan. Za takmičarsku komisiju Srbije predloženo je da ostanu isti kandidati kao i do sada. Za Sud Pravde predložen je jednoglasno Jelić Gavrilo.

4. Predsednik  Veselinović Dragan  obavestio je prisutne  da je imao sastanak na kome je  postignut usmeni dogovor sa menadžmentom Kompanije  “Dunav osiguranje“ ,da bi uskoro trebala da se očekuje sponzorstvo GSB-u u visini od 100 000 dinara(nakon usaglašavanja i potpisivanja ugovora o sponzorstvu). Takođe,u toku su razgovori  o dobrovoljnom osiguranju  članova  GSB i ponuda  će biti prosleđena Izvršnom Odboru na razmatranje. Praizović Vladimir, predsednik Takmičarske komisije,  pokazao je prisutnima prototip diplome koje bi trebalo da budu dodeljene na Svečanom delu Skupštine GSB-a. Cena diplome je 40 dinara po komadu(diploma i pisanje) Jednoglasno je usvojeno da se urade takve diplome. Radulović Ivan predložio je da se izradi sajt Golubarskog Saveza Srbije, u kojem bi svaki region imao svoj prostor , a u okviru regiona svaka opština. Aleksić Slobodan rekao je da je za izmenu statuta potrebno da svaka opština pismeno dostavi svoj predlog statutarnoj komisiji, koja će to sve predloge uobličiti i  dostaviti Skupštini. Za to imamo rok od godinu dana. Veselinović Dragan izneo je da se  na računu Golubarskog Saveza Beograda, 19.02.2016.(datum poslednjeg izvoda banke) nalazi   279 321,00 dinara,sa kog će biti skinuto  113 475,00 dinara i prebačeno na račun  Golubarskog Saveza Srbije(nalog Nadzornog Odbora Srbije).

U Beogradu 25.02.2016.
Predsednik Izvršnog Odbora GSB, Veselinović Dragan


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie