Održana redovna Skupština Golubarskog saveza Srbije

GLAVA 22.FL 22psd    2Izvod iz zapisnika sa redovne godišnje Skupštine održane o6.03.2016. u restoranu hotela “N” na Voždovcu. Nepotrebno izostavljeno.

DNEVNI RED

  1. Otvaranje  Skupštine
  2. Izbor  radnog  predsedništva, zapisničara  i overivača  zapisnika
  3. Izveštaj  verifikacione  komisije
  4. Usvajanje   poslovnika  o  radu  Skupštine
  5. Izveštaj  Izvršnog Odbora  o  radu za  period  između  dve  Skupštine
    a)  Izveštaj  takmičarske  komisije
    b)  Izveštaj  disciplinske  komisije
    v)  Finansijski izveštaj
    g)   Izveštaj nadzornog odbora
  6. Diskusija  po  podnetim  izveštajima
  7. Usvajanje  izveštaja
  8. Predlog  finansijskog  plana  za  2016. godinu
  9. Diskusija  i  usvajanje,
  10. Izbor  predsedništva
  11. Izbor lica za zastupanje GSS-a
  12. Izbor Nadzornog odbora
  13. Dopuna Takmičarskog i Disciplinskog pravilnika
  14. Razno

TOK SASTANKA

  1. Sastanak je otvorio i njime predsedavao Trifunović Dragan.
  2. U radno predsedništvo izabrani su Trifunović Dragan, Dr. Mitrović Zoran , Đorđević Čedomir ,
    zapisničar je bio Jovović Nikola a overivači zapisnika Rašić Zdravko i Aleksić Aleksandar.
  3. Skupštini je prisustvovalo 30 delegata, od 31. zvanično pozvanog delegata.
  4. Poslovnik o radu Skupštine je  jednoglasno usvojen.
  5. Izveštaj o radu I.O. između dve Skupštine pročitao je Đorđević Čedomir.
    Izveštaj Takmičarske komisije Vukanović Dragan.
    Izveštaj Disciplinske komisije izneo je Ćirković Radoslav.
    Finansijski izveštaj Trifunović Dragan.
    Izveštaj Nadzornog odbora Stojanović Zoran.
  6. Pre otvaranja diskusuje o izveštajima Trifunović Dragan je rekao  da mora da  objasni prisutnima tehničku  grešku, koja je , nažalost, kasno uočena. Tek naknadnom proverom uplata za prvu turu alki za 2015. i to u januaru 2016. zbog smanjenog priliva novca u kasu Beograda (a nije bilo odliva članstva) utvrđeno je da je blagajnik  3. Regiona Stojanović Rade, uplatio prvu turu alkica za 2015. na račun Beograda umesto na račun Srbije. To je bio period kada se ugasila Univerzal banka, kada su računi prebačeni u Komercijalnu banku, a račun Beograda i račun Srbije se razlikuju samo u tri cifre. Greška, koju on kao knjigovođa priznaje, otkrivena je 23. januara 2016. godine  i prijavljena  Nadzornom Odboru Srbije.  Član Nadzornog Odbora iz 3. Regiona (Vujić Ljubiša) proverio je odmah tu informaciju kod svog blagajnika i utvrdio da se radi o tehničkoj grešci. Nije bilo nikakve zloupotrebe tih para. Krivicu za tu grešku snosi on kao knjigovođa, ali i blagajnik i Nadzorni Odbor, koji su takođe mogli da je uoče. Ta sredstva su 29.02.2016. vraćena na račun GSS-a.

    Prešlo se na diskusiju o radu Izvršnog Odbora između dve Skupštine. Vukanović Dragan izneo je da je u izveštaju izostavljena vrlo bitna činjenica, a radi se o telefonskom I.O. koji je vodio Radulović Ivan po ovlašćenju Trifunović Dragana, a u vezi skidanja kazne takmičaru Đorđević Draganu. Smatra da je tada grubo prekršen i Takmičarski i Disciplinski pravilnik, jer je I.O. održan pre isteka 50% kazne. Smatra da je predsednik Trifunović davanjem ovlašćenja Radulović Ivanu da vodi taj sastanak zloupotrebio položaj predsednika. Petrović Bane smatra da nema potrebe kažnjenim članovima izlaziti u susret i samo zbog njih organizovati Izvršne Odbore, već da njihove molbe treba razmatrati na prvom redovnom Izvršnom Odboru i to ako stignu na red. Gutić Mijoslav takođe smatra da taj telefonski I.O. nije urađen po pravilniku. Mitić Boško podsetio je delegate da mora da prođe 8 dana od odluke I.O. da bi ona bila pravosnažna. Da je Đorđević Dragan održao utakmice one ne bi bile priznate. Kalajdžić Milivoje smatra da je dobro što Đorđević Dragan nije održao utakmice, jer bi u suprotnom bio ponovo strogo kažnjen. Dr.Mitrović Zoran dodao je da je konsultovao sudije koje su sudile kod Đorđević Dragana na utakmici, pre iznošenja svog stava, i da su sudije bile za umanjenje kazne.

    Vasić Mirko smatra da je u izveštaju trebalo da se nađe ponešto i o svečanom delu Skupštine , koji je po njemu katasrofalno organizovan, jer nije bilo kamera da to zabeleže. To lično zamera predsedniku Trifunović Draganu uz konstataciju da je uz kamere morao i da se obrati prisutnima, makar sa par reči. Prvak Srbije se obično bude samo jednom ili dvaput u životu i to je potrebno da se vidi na televiziji. Đorđević Čedomir konstatovao je da svi koji rade i greše i da ne trebamo skidati glave za svaku grešku. Vukanović Dragan smatra da je Trifunovićeva greška i to što nikada i nigde nije podnesen izveštaj i o pripremi svečanog dela Skupštine, a pogotovo o broju podeljenih i kupljenih karti. Prošle godine je bio problem oko deljenja besplatnih karti. Nije mu  jasno ko je dobijao besplatne karte kada je Skupština donela odluku da nema besplatnih karata. Zoran Stojanović objasnio je Vukanoviću da su besplatne karte deljene na nivou Beograda, koji je imao takvu odluku. Stanojlović Mileta dodao je da mora da se organizuje komisija koja će oko Svečane skupštine da se pozabavi, i da je on spreman da se prihvati tog posla.

    Radulović Ivan pohvalio je izveštaj Takmičarske komisije, uz opasku da je i ove i prošle godine tražio da se sastanci održavaju vikendom a ne radnim danom, zbog nemogućnosti dolaska članova koji rade.

    Trifunović Dragan izneo je primedbu svoje baze da nisu procesuirani svi iz zapisnika u kojima se videlo da je neko drugi ometao takmičarsko jato puštanjem golubova. Jovović Nikola demantovao je Trifunović Dragana naglasivši da ove godine takvih slučajeva sigurno nije bilo.

    Kalajdžić Milivoje pohvalio je rad Takmičarske komisije. Aleksić Slobodan primetio je da su troškovi Takmičarske komisije veliki i zamerio je što je u par navrata tek u subotu konstatovano da postoje takmičarski uslovi za puštanje Saveznih utakmica, a to je kasno.

    Đorđević Čedomir naglasio je da je GSS jedini Savez gde je predsedniku Saveza poništen rezultat od 11 časova i sekretaru Saveza rezultat od 13 časova i da se upravo po tome vidi da takmičarska dobro radi.

    Vulović Milun zapitao se da li je izveštaj Disciplinske komisije pisao Španac ili Indijanac i smatra da je i nejasan i nepotpun.

    Stojanović Zoran takođe kritikuje izveštaj Disciplinske komisije , iz kojeg se ne može zaključiti ni ko je ni koliko ni zašto kažnjen. Mitić Boško rekao je da je on pisao izveštaj Disciplinske komisije i da je smatrao da samo treba navesti taksativno podatke a sve opširnije se može naći kod sekretara u Savezu.

    Vukanović Dragan  izneo je svoje mišljenje da Trifunović Dragan ne može da bude i knjigovođa i predsednik Saveza i da smatra da je to protivzakonito. Takođe smatra da su svi izveštaji od 2012. nepotpuni i nejasni a izveštaj za 2014. nije ni usvojen, već je trebalo da bude konkretniji i  jasniji običnom članstvu i ponovo dostavljen svima. Potom se Vukanović Dragan bavio detaljnom analizom svih izveštaja do sada, uz konstataciju da se po njegovim proračunima ne uklapaju sa realnim stanjem. Ovakva njegova matematika nije uperena ni protiv koga i nikoga nije nazvao lopovom, ali da misli da te stvari moraju da se provere.

    Đorđević Čedomir smatra da mora da se tačno vidi svaki prihod i rashod u Savezu, te smatra da vanredne ture alkica treba ukinuti.

    Nikola Tepavac podržao je Đorđević Čedomira u tome da budu samo dve ture alkica.

    Aleksić Slobodan predložio je da se ukine takmičarska taksa ali je to ostavljeno da se razmatra za 2017. godinu.

    Trifunović Dragan rekao je da nigde u zakonu ne postoji zakonska prepreka da on bude i knjigovođa i zastupnik GSS-a u isto vreme i pojasnio advokatske troškove,  naglasivši da se još uvek vode sporovi protiv njega i Dr.Mitrovića od strane tužioca Nikole Sandulovića i Čučuković Dragana.

    Vukanović Dragan smatra da su izveštaj Nadzornog Odbora i Trifunovićevo objašnjenje priče za malu decu i da je takva greška morala odmah da se uoči.

    Radulović Ivan dodao je da je on uz Vlajić Zorana i Trifunović Dragana prvi to otkrio i da bi im pisao prijavu da to nije bilo prijavljeno Nadzornom Odboru. Takođe smatra da je to trebalo ranije da bude otkriveno i od strane knjigovođe i od strane blagajnika i Nadzornog Odbora Beograda.

    Mitić Boško je tumačeći zakon, došao do toga da to nije nikakva pronevera novca, ali da bi se moglo svrstati pod utaju.

    Stanojlović Mileta je dodao da je on proverio sa svojim blagajnikom, da je situacija stvarno bila takva, da novac niko nije dirao i da je sada sve u redu pošto je novac vraćen.

    Veselinović Dragan je rekao da je on kao predsednik GSB-a odmah  po saznanju te situacije sazvao sastanak Izvršnog Odbora Beograda i da je utvrđeno da pare niko nije dirao i po njegovom nalogu su pare 29.02.2016. uplaćene Srbiji.

  7. Izveštaj o radu između dve Skupštine je jednoglasno usvojen.
    Izveštaj Takmičarske komisije je usvojen jednoglasno.
    Izveštaj Disciplinske komisije je usvojen jednoglasno.
    Finansijski izveštaj usvojen je sa 3 glasa protiv i jednim uzdržanim glasom.
    Izveštaj Nadzornog odbora usvojen je sa 3 glasa protiv i jednim uzdržanim glasom.
  8. Finansijski plan za 2016. je izneo Trifunović Dragan.
  9. Finansijski plan je usvojen jednoglasno.
  10. Novi članovi Izvršnog Odbora GSS-a su Vlajić Zoran 1. Region, Stanojlović Mileta 3. Region i Kalinić Nikola 11. Region.
    Predsednik Takmičarske komisije  Srbije je Stanojlović Mileta a članovi Vukanović Dragan, Radulović Ivan, Petrović Vladica, Belamarković Dejan, Vulović Milun, Jovović Nikola, Praizović Vladimir i Veselinović Dragan.
    Disciplinska komisija Srbije: Mitić Boško predsednik, Ćirković Radoslav, Milić Ivan.
    Sud Pravde: Jelić Gavrilo predsednik, Miladinović Vladan, Zoran Stojanović
    Statutarna komisija: Aleksić Slobodan predsednik, Toma Živković, Obradović Dragan
  11. Zastupnik GSS-a ostao je Trifunović Dragan
  12. Nadzorni Odbor Srbije: Petrović Branko predsednik, Gutić Mijoslav, Đorđević Čedomir.
  13. Kalajdžić Milivoje predložio je da se usvoje sve izmene Takmičarskog i Disciplinskog pravilnika bez pojedinačnog čitanja.
    Vukanović Dragan imao je isti takav predlog.
    Obradović Dragan smatrao je da ipak treba da se raspravlja o svim izmenama pravilnika
    SVE IZMENE TAKMIČASKOG I DISCIPLINSKOG PRAVILNIKA SU USVOJENE JEDNOGLASNO UZ TRI AMANDMANA I TO TERMINE TAKMIČENJA gde je utvrđeno da seniorsko opštinsko takmičenje ima striktno 2 fiksna termina, regionalno takođe a Srbija 3 fiksna termina, i pojašnjenja da reflektore takmičar može držati koliko hoće i kad hoće upaljenim, kao i da u članu 25. mora da se u zapisnik konstatuje trenutak kada grabljivica rasturi jato.
  14. Pod tačkom razno IZGLASANO JE DA U BUDUĆE NEMA VANREDNIH TURA ALKICA (osim za novopridošle članove) i da se sve alkice moraju naručivati u PRVOJ TURI (do 1. aprila ) i DRUGOJ TURI( do 1. decembra)
    Veselinović Dragan obavestio je članove Skupštine da kompanija “Dunav  Osiguranje” ima specijalnu ponudu za kolektivno osiguranje članova Golubarskog Saveza Srbije. Osiguranje obuhvata trajnu ili privremenu invalidnost ili smrt usled nesrećnog slučaja i to 24 časa, svuda i na svakom mestu  tokom jednogodišnjeg perioda. Cena osiguranja je 100 ili 200 dinara, a dostavlja se Savezu do kraja aprila , na posebnom spisku koji sadrži ime i prezime, matični broj , potpis i iznos osiguranja.  Detaljnije uslove poslaćemo svima na mail, a kompanija Dunav Osiguranje je sponzor Golubarskog Saveza Beograda i voljna je da sponzoriše i Golubarski Savez Srbije.

U Beogradu, 06.03.2016.
Predsednik GSS-a Trifunović Dragan
OVERIVAČI ZAPISNIKA:
1.Rašić Zdravko
2.Aleksić Aleksandar


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie