Zapisnik sa sastanka IO GSB od 9. avgusta 2016. godine

golubari-beogradIzvod sa sastanka Izvršnog Odbora Golubarskog Saveza Beograda održanog 09.08.2016. godine u 18 časova u prostorijama Saveza u Novakovoj 17.

Prisutni :  Veselinović D.(Palilula), Đorđević R. (Zvezdara), Trifunović D., Vlajić Z.  (Voždovac), Jovović N. (N.Beograd), Radulović I., Mitić B. (Zemun), Praizović V. (Čukarica), Milanović R. (Grocka), Aleksić S. i Dragojlović R. (Obrenovac), Stevanović N. (Lazarevac), Piperin S. (Surčin)

Odsutni: Avramović N. (Mladenovac) – Prisutan Mošić Miloje bez prava glasa, Milovanović Z. (Rakovica).

Dnevni red:
1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka Izvršnog Odbora
2. Priprema za vanrednu Skupštinu GSS-a 13.08.2016.
A) Izbor delegata
B) Izbor subote kao rezervnog termina za Srbiju, Srbiju + Ligu Prvaka i Ligu Šampiona
V) Mogućnost da se Region tera u rezervnom terminu Opštine.
3. Razno

Tok sastanka:

Sastanak je otvorio i njime predsedavao predsednik GSB-a Veselinović Dragan.

Izveštaj sa predhodnog Izvršnog Odbora je jednoglasno usvojen.

Trifunović Dragan objasnio je da je na insistiranje više regiona GSS-a a povodom aktuelne situacije u takmičarskoj sezoni i mogućnosti da se pojedine stavke takmičarskog pravilnika izmene pre ponovnog štampanja kataloga, održan Izvršni Odbor GSS-a 04.08.2016. te da je donešena odluka da se održi vanredna Skupština GSS-a na kojoj bi se o tim odlukama i glasalo, što bi dalo legitimitet da se eventualne promene ubace u katalog.

Veselinović Dragan predložio je da delegati za vanrednu Skupštinu ostanu isti kao i za redovnu Skupštinu, s tim da se imenuje još jedan delegat, pošto sada imamo 9 umesto 8 delegata (uvećan broj članova koji su uplatili alke za 2017.)  Predloženo je da Skupštinski delegati budu Trifunović, Vlajić, Veselinović, Radulović, Milanović, Praizović, Đorđević, Aleksić i novi delegat Piperin Sreta. Predlog je usvojen uz jedan glas koji je bio uzdržan (Milanović Radovan).

Posle konstruktivne rasprave i iznošenja mišljenja skoro svih delegata, glasalo se o predlogu da se subota uvede kao rezervni termin za Savezna takmičenja. Predlog se NE USVAJA , jer je 11 delegata glasalo PROTIV a dva delegata za taj predlog (Praizović, Veselinović).

Pod tačkom V, posle konsultacija, iznet je predlog više delegata da se ta tačka dopuni, tako da pored mogućnosti da se region tera u rezervnom terminu opštine, ostavi i mogućnost da se opština tera u rezervnom terminu regiona (u koliko su termini slobodni), s tim da takmičarska komisija regiona (organizator takmičenja) može dozvoliti da se u koliko se region pusti u rezervnom terminu Opštine i u koliko vremenske prilike dozvole, takmičenje sa 6 časova pomeri na 5:30.   Predlog SE USVAJA sa 12 glasova za i jednim protiv (Milanović Radovan).

3.Pod tačkom razno Mitić Boško predložio da se svakoj opštini iz Regiona  ove godine kupi po komplet pehara, pošto nije održano regionalno takmičenje. Taj predlog biće razmatran na kraju sezone.

Radulović Ivan imao je zamerke na rad Takmičarske komisije Beograda i Srbije, jer smatra da nisu na vreme pozivali članove na sastanke.

Milanović Radovan smatra da Savez treba i može još bolje da radi. Trifunović Dragan podržao je Milanović Radovana i naglasio da je u zadnje vreme došlo do par ishitrenih odluka koje su donesene, ali da se nada da u buduće neće dolaziti  do toga.

JEDNOGLASNO je usvojeno da se Skupštini Srbije  predloži da se Takmičarska taksa od 300,00 dinara ukine u narednoj sezoni, pošto sada ima dovoljno novca u kasi.

Veselinović Dragan izneo je da se na računu Beograda trenutno nalazi 370 304,00 dinara.

U Beogradu 09.08.2016.
Predsednik Izvršnog Odbora GSB, Veselinović Dragan


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie