Извод из билтена cacтaнкa Извршног одбора oд 10. дeцeмбрa 2016. године

Извод из билтена ca cacтaнкa Извршног одбора  oдржаног 10.12.2016. године са почетком у 11.00 часова у просторијама ГСС Новакова 17, Београд. Непотребно изостављено.
Присутни:  Трифуновић Д. и Влајић З. (1. рег), Станојловић М. (3. рег), Рашић З. (4. рег), Гутић М. (5. рег),  Др.Митровић З. (6.рег), Вукановић Д. и Васић М. (8.рег), Обрадовић Д. (10.рег)
Одсутни: Калинић Н. (11. рег), Калајџић М. (12. рег), Маринковић З. (9.рег).

Дневни ред:

  1. Усвајање записника са претходног састанка  Извршног Одбора
  2. Обележавање 50 година  удруживања голубара  у Савез
  3. Преузимање пехара од донатора (комисија)
  4. Раздужење материјала – рокови
  5. Разно
    a) Одређивање места за свечану скупштину
    б) Припрема за голубарску славу
    в) Израда сајта ГСС
    г) Шампионска категорија
    д) Дунав осигурање

Тoк cаcтанкa:

Саcтанак је отворио председник Трифуновић Драган, поздравио све присутне и образложио да се на сазивање седнице извршног одбора ГСС чекало дуже, због завршетка штампања каталога.

  1. Усвајање записника са претходног И.О.: након прочитаног записника приступило се његовом усвајању. Записник је једногласно усвојен.
  2. Обележавање 50 година  удруживања голубара  у Савез:
    ♦ Драган Трифуновић је истакао да је наш Cавез регистрован  пре четири године, али да је први савез одгајивача голубова српских високолетача основан још 1966. године и да је то један општи јубилеј голубара у Србији.
    ♦  Станојловић Милета сматра да је потребно обележити овај велики јубилеј
    ♦  Вукановић Драган је истакао да је направљен пропуст јер смо заборавили на годишњицу оснивања савеза. Сматра да треба да се да публицитет томе, али да се прво донесе одлука да ли ће се обележавати годишњица.
    ♦  Обрадовић Драган је истакао ако СРБ савез даје себи за право да организује и прославља љубилеј, иако нису ни они правни наследници првог савеза. Раније нису постојали општински и регионални савези већ је савез створен од удружења на начин што су удружења долазила код Свете Каралића ту добијали бланко статуте а затим их оверавали у СУП-у, по тада важећим законима.
    ♦  Одлучено је да Никола Јововић уз помоћ  Др. Зорана Митровића састави текст који ће бити прочитан на свечаној скупштини.
    ♦  Одлучено је да ће се обележити 50 година постојања савеза на свечаној скупштини ГСС.
  3. Преузимање пехара од донатора (комисија):
    ♦  Драган Трифуновић, од два донатора треба преузети пехаре и остале награде, од салона пехара Јовановић узети остали материјал у вредности од 25 000 динара.
    ♦  Вукановић Драган је нагласио да треба обезбедити три златне алке и један пехар за јуниорско првенство ГСС и придружених чланица. Све дипломе су од стране такмичарске комисије  урађене и дате на штампање.
    ♦  Једногласно је одлучено да савез купи награду за придружене чланице савеза.
  4. Раздужење материјала- рокови
    ♦  Одлучено је да се контролорске легитимације, кесице са контролним алкама као и информатички картони за рејтинг листу раздуже најдаље до 15. јануара 2017. године.
  5. Разно
    ♦  Одређивање места за свечану скупштину: Драган Трифуновић је предложио да се сачини комисија која би пронашла најповољније место за одржавање свечане скупштине. Милета Станојловић је предложио да се оде до ресторана где је одржана свечана скупштина ове године, да се са њима поприча јер су били најповољнији, да ресторан испуњава све услове и свима је доступан. На предлог Зорана Митровића да се троши велико време читања резлутата првог региона (Београд), који прави заједничку скупштину, одлучено је да се на свечаној скупштини савеза читају прва три места и додељују награде осталим регионима.
    ♦  Припрема за голубарску славу: Драган Трифуновић је истакао да за голубарску славу треба одредити просторију однсоно салу јер пошто се свечана скупштина не организује више у ресторану „Видовдан“ где се на конту скупштине добијала сала уз минималну накнаду. Зоран Митровић је предложио да први регион (Београд) пронађе адекватну просторију и утврди услове. Предлог је једногласно усвојен.
    ♦  Израда сајта ГСС: Драган Трифуновић је упознао присутне да сајт српски високолетач одржава човек који је престао да гаји голубове самим тим и интересовање да буде администратор сајта. Део чланства је становишта да се не зависи од једног човека, већ морамо ми да креирамо свој сајт. Никола Јововић је обавестио присутне да сајт може да се изради за цену од око 300 евра. Једногласно је усвојен предлог израде сајта.
    ♦  Дунав осигурање: Драган Трифуновић је нагласио да се мали број лица јавио за осигурање, да је новац  враћен, да се новац предаје делегатима 8. и 3. Региона. Компанија дунав је уплатила 50000 динара ГСС. Драган Веселиновић је истакао да је Дунав осигурање донатор, да треба да се предочи  чланству значај осигурања. Вукановић Драган је предложио да се уведе обавезно осигурање чланова ГСС. Предлог је једногласно прихваћен и усвојена је одлука да се на Скупштину изађе са овим предлогом. Осигурање би се наплаћивало  приликом наручивања алки, уз  напомену да су у нашем савезу тренутно најефтиније алке и да 100 динара није пуно да се да за осигурање.

Др.Зоран Митровић је поставио питање прогнозе уз напомену да је иста била доста непрецизна. Вукановић Драган је нагласио да се у прогнози налазе параметри који нису нама битни у такмичарској сезони и да тренутно нема других прогнозера у Србији. Одлучено је да се за следећи извршни одбор позове прогнозер.

На постављено питање зашто друштва не могу  имати и мање од 10 чланова, обавештава се чланство, да је за регистрацију удружења неопходно минимум 3 ОСНИВАЧА, али статут удружења који претходи подношењу папирологије АПР-у на регистрацију диктира да се мора имати минимум 10 чланова. Ти чланови морају покрити следеће функцијe: председник, потпредседник, секретар, благајник, председник такмичарске комисије, председник дисциплинске комисије, два члана такмичарске и два члана дисциплинске. Без овог минимума, ни једно удружење голубара не може да функционише. Из постављеног питања види се да чланство не схвата разлику између оснивача (којих јесте довољно 3) и чланова (којих заједно са оснивачима мора бити бар 10).

Упућена је препорука чланству да се изврши замена старих легитимација као и легитимација чланова који су прешли у наш савез најкасније до почетка такмичарске сезоне. Нове легитимације су са логом ГСС.

Због разних нагађања чланства око преноса квалификација због неодржаних такмичења, упућен је захтев регионима  да доставе своје писане ставове у вези преноса квалификација јер такмичења нису одржана због лоших временских услова. Подсећамо чланство да је Правилник у свом члану 71 недвосмислено предвидео да преноса квалификација нема.

На дан 10.12.2016. године на рачуну ГСС има 1,599,477.73 динара.

Одлучено је да се следећи извршни одбор заказује за 24.12.2016. године.

У ТОКУ ИЗРАДЕ БИЛТЕНА ПРЕДСЕДНИК ЈЕ КОНТАКТИРАО ВЛАСНИКА ШТАМПАРИЈЕ “ТРАДИЦИЈА”  КОЈА ЈЕ ШТАМПАЛА КАТАЛОГ , А КОЈИ ЈЕ НА ПОСТАВЉЕНО ПИТАЊЕ ДА ЛИ ТРЕБА ВРАЋАТИ СТАРЕ КАТАЛОГЕ ИЗЈАВИО ДА ТО НИЈЕ ПОТРЕБНО, ПА ЋЕ ЧЛАНСТВО ДОБИТИ НОВЕ КАТАЛОГЕ БЕЗ ОБАВЕЗЕ ДА ВРАТИ СТАРЕ.

У Београду, 13.12.2016.
ПРЕДСЕДНИК ИЗВРШНОГ ОДБОРА ГОЛУБАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ, Трифуновић Драган 


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie