Izvod sa sastanka Izvršnog Odbora GSB održanog 15.02.2017. godine

Izvod sa sastanka Izvršnog Odbora Golubarskog Saveza Beograda održanog 15.02.2017. godine u 18 časova uprostorijama Saveza u Novakovoj 17.

Prisutni:  Veselinović D.(Palilula), Đorđević R. (Zvezdara), Trifunović D.,  Vlajić Z. (Voždovac), Radulović I., Mitić B. (Zemun), Praizović V. (Čukarica), Milanović R. (Grocka), Aleksić S. i Čolaković M. (Obrenovac), Piperin S. (Surčin), Ivanović I. (Mladenovac), dr. Antić A. (Rakovica), Jovović N. (N.Beograd)
Odsutni: Stevanović N. (Lazarevac)
Sastanku prisustvovali i mnogobrojni posmatrači sa različitih opština GSB-a

Dnevni red:

  1. Usvajanje zapisnika sa prethodnog sastanka Izvršnog Odbora
  2. Ispitivanje rada članova Izvršnog Odbora
  3. Razno

Tok sastanka:

Sastanak je otvorio i njime predsedavao predsednik GSB-a Veselinović Dragan.

  1. Izveštaj sa predhodnog Izvršnog Odbora je jednoglasno usvojen.
  2. Saša Jovanović (gost) javio se prvo za reč i zamolio sve prisutne da mu se razjasni situacija oko današnjeg sastanka, ne vidi razlog zbog čega se digla tolika prašina oko predsednika GSB-a i naglasio da će Surčin biti neutralan dok ne dobije adekvatne odgovore, ali smatra da je svoj posao korektno radio.Miodrag Tapić (gost) zamolio je takođe sve prisutne da mu objasne novonastalu situaciju, naglasivši da on nije ninačijoj strani, da sada vidi prvi put i predsednika Veselinovića, a i da ne zna ko je Radulović Ivan koji slovi za njegovog protivkandidata, ali da ima velikih komešanja i u Opštini Zvezdara i u svom GSS 96 i da mora večeras izaći pred sve njih sa jasnim stavom i situacijom, jer mnogobrojne glasine koje kruže podrivaju Savez. Poručio je da GSB mora kao i uvek da bude jak i stabilan, da se do sada dobro radilo i da treba iz ove situacije izaći sa rešenjem koje neće dozvoliti dalja cepanja Saveza.

    Vlajić Zoran rekao je da je ovaj Savez krenuo od nule, da smo bili na ulici ali da smo uvek bili jedinstveni. Evidentno je da je posle izbora Veselinovića došlo do turbulencija u radu GSB-a i da se oseća jako mešanje drugih regiona u naš rad. Smatra i da predsednik Beograda mora da podrži delegate Beograda u I.O.a ne da ih napada. U ovom savezu rade samo 3-4 čoveka a ostali vode politiku.

    Veselinović Dragan smatra da ima puno pravo da Trifunović Draganu postavi konkretna pitanja u vezi ročišta, potrošenih para za advokata,  nelogičnost oko naručenih alki, poreza  i svega ostalog što se tiče finansija Srbije, jer polovinu svojih para dajemo Srbiji i trebamo da znamo kako se iste troše. Napomenuo je da niko nikada nije imao primedbu na finansije GSB-a, na takmičenje i bilo šta drugo vezano za Beograd otkako je predsednik, da je uvek radio pošteno, te da je svojim angažovanjem samom GSB-u i GSS-u doneo  po 50 000,00 dinara sponzorstva. Napomenuo je, da je od samog starta od kad je postao predsednik Beograda uvideo da pojedini članovi Izvršnog odbora vrše opstrukciju rada, da su konstantno imali neosnovane primedbe, verovatno nezadovoljni prošlogodišnjem neizborom drugog kandidata za predsednika. Posebno je naglasio da su mnogi članovi bili revoltirani načinom na koji su se unapred dogovorili i nekog drugog videli kao predsednika, bez predloga o drugom kandidatu kao  i da se ubuduće nikad više ne desi da se pojedinci unapred dogovaraju oko funkcija bez sastanka i dogovora svih članova  Izvršnog Odbora i Opštinskih Saveza. Delegati Opštinskih Saveza su dužni da iznose stavove i mišljelja svojih baza a ne da iz jedne Opštnske zajednice glasaju tako da jedan podrži jednog kandidata a ostala dvojica drugog kandidata.
    Takođe, nakon ostavke prošlogodišnjeg blagajnika Janković Branislava (iz poznatih razloga), niko nije hteo da se prihvati da taj deo posla odrađuje osim Praizović Vladimira i Nikole Jovovića do završetka sezone, iako su opet pojedini kritikovali pomenutog Praizovića, za koga se smatra da je bio vrlo angažovan i zaslužan.Zbog smirivanja situacije koja je nastala spreman je da se povuče sa mesta predsednika GSB-a, a i  podpredsednik GSB-a je naglasio da će se i on povući sa mesta potpredsednika.

    Smatra da je rešenje da se neko drugi prihvati mesta predsednika  i da treba podržati dr. Antić Andriju za predsednika GSB-a.

    Radulović Ivan složio se sa Jovanović Sašom i Tapić Miodragom da mora da se spusti lopta, ali da mora da se poštuje glas većine.

    Trifunović Dragan obrazložio je da se advokat borio za nas na 5 frontova, kod APR-a za Srbiju i Beograd, kao i po privatnim tužbama za pečat i ugled časti od strane Nikole Sandulovića i Čučuković Dragana protiv njega i Dr. Mitović Zorana.
    Za prozivke oko nelogičnosti oko alki ima dokumentaciju koju će izneti na I.O. Srbije.
    Za porez je napomenuo da u odnosu fizičko-pravno lice porez uvek plaća pravno lice i to je jedino legitimno.
    Praizović Vladimir smatra da za greške ne treba da se lomi preko kolena, već mora da se prvo opomena da.
    Aleksić Slobodan podsetio je sve prisutne po ko zna koji put da je greška učinjena još na prošloj izbornoj Skupštini, ali i da onaj ko bude izabran za predsednika mora to da voli da radi, da zna da radi i da bude pošten.
    Dr.Antić Andrija konstatovao je da situacija nije dobra i da mu je žao što se na ovakvim sastancima ne promoviše srpski golub i golubarstvo, nego politika.
    Jovović Nikola rekao je svim prisutnima da nikada nije uzeo ni dinara troškova od GSB-a, da je pomagao i pomagaće uvek Savez Beograda, da je dobrovoljno dolazio da pomaže svim zasedanjima takmičarske iako nije član, i da moli sve da i oni zarad jedinstva Saveza i jakog Beograda sada pokažu jedinstvo.

    Veselinović Dragan želeo je da zna koliko ga Opštinskih Saveza podržava u dosadašnjem radu.

    Opštinski Savezi Zvezdare, Čukarice i Palilule smatrali su da on treba da ostane predsednik, O.S. Surčin će biti neutralan ako dođe do glasanja (iako nije za smenu predsednika), Lazarevac nije prisutan (podržava predsednika), a ostali Savezi  nisu ukazali podršku predsedniku.

    Ivan Radulović je rekao da zna da je najveći problem to što on slovi za jednog od  kandidata za predsednika GSB-a, da vidi da to smeta Zvezdari, Paliluli i  Čukarici, da se on uvek borio za jak Beograd i za GSS, da smatra da je mnogo napora uloženo u sve da bi dolazilo do bilo kakvih problema, zahvalio se svima koji bi ga podržali u trci za budućeg predsednika GSB-a i rekao da ne želi da  stvara nejedinstvo i podele i rekao da se povlači kao kandidat, ali da smatra da je Dr. Antić Andrija čovek koji treba da vodi GSB.

    Veselinović Dragan i Đorđević Rade podneli su neopozive ostavke na mesto predsednika i podpredsednika GSB-a.
    PREDLOG JE JEDNOGLASNO PRIHVAĆEN.

    Izjave  prethodnika su propraćene aplauzom svih prisutnih delegata i gostiju.

    Dr. Antić Andrija i Aleksić Slobodan predloženi su Skupštini GSB-a za kandidate za novog predsednika i podpredsednika GSB-a.
    PREDLOG JE JEDNOGLASNO PRIHVAĆEN.

  3. VANREDNA IZBORNA SKUPŠTINA GSB-a ODRŽAĆE SE U NEDELjU 19.02.2017. U HOTELU “N” U 11 ČASOVA.

U Beogradu, 15.02.2017.
Predsednik Izvršnog Odbora GSB, Veselinović Dragan


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie