Iz meteorološke stanice

Poslednjih dana na Suncu su se dogodile snažne eksplozije koje nisu samo faktor rizika za golubove već i za ljude. Juče, 27 januara u 18,37 sati, dogodila se eksplozija najveće klase X2 što je znak da u naredna dva dana treba držati golubove u zatvorenom prostoru i da se ne puštaju u voliere. Najbolji način za zaštitu  golubova je da se unesu u zidane prostorije. Radi se o snažnom vulkanu 1402 koji je 23. januara bio direktno usmeren prema Zemlji. Velika je sreća što u jučerašnjoj eksploziji nije bio usmeren prema Zemlji pa će izostati pojava velikih destrukcija u vidu zemljotresa. Prošla eksplozija izazvala je tri snažna zemljotresa i to dva u Italiji i jedan u Grčkoj.
Ovakvu situaciju treba ponovo očekivati za deset dana.
Na istoku Sunca ponovo se pojavio nov vulkan koji će svoju erupciju uputiti prema Zemlje. Jučerašnja eksplozija  X zračenja ima difuzni karakter i u progresu je i faktor rizika je. Ako se zna da čovek u toku jedne godine može da ima samo jedan rengenski pregled onda svaka eksplozija X zračenja je veliki faktor rizika za ljude.
Ovog puta nemamo zaštitu od strane oblaka  pa je zemaljska sinoptička situacija daleko nepovoljnija. Prodor  će biti nešto oblažen jer je vlažnost vazduha veoma visoka.
Golubove ne puštati u voajere
S poštovanjem,
Milan T. Stevančević
Dana 28. januara  2012. godine u 6 sati izjutra.


Share This Post

Recent Articles

2 0 komentara to “Iz meteorološke stanice”

  1. miroslavmax kaže:

    izuzetno vazni saveti za sve ljude,a i za nas golubare!Hvala g-dinu Milanu za ovako iscrpan izvestaj.Nadam se da ce nas blagovremeno obavestavati i u buducnosti.Svako dobro svim ljudima dobre volje!

  2. draganbanga kaže:

    meni je jako zao i tesko sto zbog bolesti moram ove golubove prodati jer sam ceo zivot svoj proveo sa njima maltene svoje zdravlje izgubio pored njih kaki su ovi na albumu golubovi takvi su i ostali golubovi a imam ih oko 100 pari golubova tekira arapa mavijana bozova mogu dakazem da su ovi golubovi kao mladi jos 87 osme devete da su leteli preko 10 casova zato a matori i preko 14 zato i posedujem oko 500 golubova koji su leteli od 8 pa do preko 14 casova..mnogo mi je tesko sto se moram njih odreci jer mi nedozvoljava zdravstveno stanje zato i ne cenim mnogo ovakv par golubova 150 eura samo da bih olakso sebi jer ne mogu fizicki da ih obdrzavam pa zato mozete me pozvati na telefon 015/7741-391 060/3545-905 i 064/3545-905 i ako nekoga neki savet u vezi golubova prpirrema i bolesti golubova ja zelim to da prenesem na mladje jer cu se oni nekada setiti mene Drugarski Pozdrav Od Dragan Banga Stankovic-Golubar

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie