Извод из записника са састанка Извршног одбора одржаног дана 11.05.2019. године

Извод из записника са састанка извршног одбора  одржаног дана 11.05.2019. године са почетком у 11.00 часова у просторијама ГСС Ауто-пут број 20, 11080 Земун – Београд. Непотребно изостављено.

Присутни:  Радуловић И.(1. рег),  Станојловић М. (3.рег), Рашић З. (4.рег), Јаковљевић А. (6. рег) Вукановић Д. Васић М, Петровић Б(8.рег), Радовић М, Кишјухас П (11. рег) Миљковић С и Ћирковић Р. (12. рег).

Одсутни:  Др. Андрија Антић Jанковић Р. (5. рег), . (8. рег), Маринковић З. (9.рег), Беломарковић Д. (10.рег)

Дневни ред:

1. Усвајање записника са предходног извршног одбора
2. Припрема такмичарске сезоне
3. Одређивање новиог члана  дисциплинске комисије
4. Молба Драгана Трифуновића
5. Разно

ТОК САСТАНКА

Сатанак је отворио Милета Станојловић, поздравио све присутне и предложио дневни ред. 

Дневни ред је једногласно усвојен.

1. Усвајање записника са предходног извршног одбора

Приступило се гласању и записник са предходног извршног одбора је једногласно усвојен.

2. Припрема такмичарске сезоне

Приликом одржавања такмичења у организацији ГСС-а, ради рефундирања путних трошкова мора се поседовати путни налог са готовинским рачуном за гориво. У случају да се такмичење не одржи рок повратка новца савезу је 7 дана. На предлог Милете Станојловића да савез треба да има званичног прогнозера, са предлогом се једногласно сложили сви присутни чланови. Одлучено је да се што хитније преговара са Стеванчевић Миланом. Временска прогноза биће истакнута на сајту српскивисоколетач до четвртка 16.05.2019. године.  Иван Радуловић је обавестио присутне чланове ИО да је донета одлука на ИО I региона (регион Београд) да се по завршетку такмичења достави кесица са контролним алкама уз записник односно да комисија не враћа кесице са собом већ да се кесица са контриолним алкама  предаје  уз записник такмичарској комисији општине. Предлог је прихвађен . Такође је донета одлука да такмичар није дужан да враћа контролне алке од голубова који нису слетели до  завршетка такмичења.

3. Одређивање новиог члана  дисциплинске комисије.

Одлучено је да уместо Ивана Милића члан дисциплинске комисије буде Кузмановић Данијел ГСС 4.

4. Молба Драгана Трифуновића

Новим законом о медијацији створила се могућност вансудског поравнања између Трифуновић Драгана и Др Митровић Зорана са једне и Николе Сандуловића са друге стране. Трошкови адвоката износе око 272.000 динара плус на то у обавези су да Зоран Митровић и Трифуновић Драган дају још по 65.000 динара Сандуловићу.Трифуновић Драган сматра да није уреду да сами сносе те трошкове“.  Након расправе изгласано је да се изврши вансудско поравњање односно нагодба и склопи уговор о поравњању, како се не би стварали и увећавали нови трошкови.  Да савез учествује са онолико новаца колико буде остало када се од висине трошкова поступка (адвокатске услуге) у износу од око 272.000 динара  одбију трошкови адвоката ГСС које је подигао након добијене пресуде и обештећења у новцу у износу  130.000 у току 2017. године. После овакве одлуке Савез неће више стајати иза овог спора.

5. Разно

Петровић Бранко је констатовао да је на скупштини савеза формирана комисија за алкице, те је потребно да се изврши увид у Уговор са куцачем, како би се констатовало да ли су уписани рокови, када се уплаћују аванси и колико је наручено алкица по регионима.

Ради јединствене примене и тумачења  Такмичарског  правилника потребно је да се следећи правилник штампа са појашњењем како би се избегло различито тумачење појединих чланова Такмичарског правилника.

 У Земуну, 11.09.2019. godine

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ ИЗВРШНИМ ОДБОРОМ ГОЛУБАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ, Милета Станојловић


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie