Извод из записника Cкупштине ГСС-a одржане 19.03.2022. године

Извод из записника Cкупштине ГСС-a одржане дана 19.03.2022. године са почетком у 11.15 часова у просторијама МЗ Земун, 11080 Земун – Београд. Непотребно изостављено.

Присутни:  Др. Андрија Антић, Николић Славиша, Чех Александар, Милановић Радован, Стојановић Зоран, Јововић Никола, Дудаш Зоран, Праизовић Владимир и Радуловић Иван, (1. рег),  Станојловић Милета, Ђорђевић Чедомир (3.рег), Рашић Здравко  (4.рег), Јанковић Раде (5.рег), Јаковљевић Аца и Чолић Мирољуб (6.рег), Васић Мирослав, Вукановић Драган, Миладиновић Владан, Милојковић Десимир, Живковић Иван, Јосијевић Небојша и Батинић Срба (8.рег), Вучковић Драган (9.рег), Обрадовић Драган (10.рег), Тришовић Предраг, Ниџовић Милан, Ракић Радослав и Цвијовић Бранислав (12. рег).

Присутно укупно 28 делегата одсутно 3 делегата.

На основу броја чланова број делегата по регионима је следећи: I -9; II-0;III-2;IV-1;V-1;VI-2;VII0;VIII-8;IX-1;X-1;XI-2 и XII-4 УКУПНО 31 ДЕЛЕГАТА

Одсутни: делегати 11. региона

Дневни ред :

  1. Отварање Cкупштине

  2. Избор радног председништва, записничара и оверивача записника

  3. Извештај верификационе комисије

  4. Усвајање пословника о раду Скупштине

  5. Извештај Извршног одбора о раду за период између две скупштине

а) Извештај такмичарске комисије

б) Извештај дисциплинске комисије

в)Финансијски извештај

г)Извештај надзорног одбора

д)Извештај статутарне комисије

ђ)Извештај суда правде

      6. Дискусија по поднетим извештајима

  1. Усвајање извештја

  2. Предлог финансијског плана за 2022. годину

  3. Дискусија и усвајање

  4. Промена делегата за Извршни одбор Србије и Статутарног одбора

  5. Разно

ТОК САСТАНКА

  1. Сатанак је отворио председник извршног одбора ГСС Др. Андрија Антић, поздравио је све присутне делегате, речима “Надам се да сте сви здраво и да сте прошли овај период који је остао иза нас, да минутом ћутања одамо пошту преминулим голубарима између две скупштине” затим се захвалио свима на уложеном труду и раду у протеклој години, и предложио два оверавача записника Радуловић Ивана и Станојловић Милету. У радно председништво скупштине предложени су: Др. Андрија Антић, Станојловић Милета, Вукановић Драган, Записничар је секретар савеза Здравко Рашић.

  2. За радно председништво изабрани су Др. Андрија Антић, Станојловић Милета, Вукановић Драган, Записничар је секретар савеза Здравко Рашић, За овараваче записника изабрани су Радуловић Иван и Станојловић Милета.

  3. Извршено је пребројавање приспелих делегата са овереним овлашћењем регионалних савеза и установљено да је на седници скупштине ГСС присутно 28 делегата, да су одсутна 3 делегата и да скупштина има потребан број делегата за свој рад.

  4. Сви делегати су добили уз материјал и пословник о раду, исти су прочитали и правилник о раду је једногласно усвојен.

  5. Извештај о раду извршног одбора између две скупштине прочитао је Здравко Рашић

а) Извештај такмичарске комисије прочитао је Вукановић Драган

б) Извештај дисциплинске комисије прочитао је Божидар Митић, који је том приликом објаснио да се дисциплинска комисија није састајала због приспелих дисциплинских пријава између две скупштине, већ да је долазио адвокат искљученог члана Савеза, господина Лукић Горана који је тражио нагодбу пре тужбе. Нагодба је одбијена. Тужба за сада није званично поднета. Предлаже да се изврши измена Дисциплинског правилника и то у члану 9. (да се уведе казна трајног искључења из савеза, јер по важећем правилнику најдужи период искључења из савеза је 3 године).

в) Финансијски извештај је прочитао Др. Андрија Антић који је напоменуо да су 5000 контролних алки добијене бесплатно.

г) Извештај надзорног одбора прочитао је Ђорђевић Чедомир

д) Извештај статутарне комисије прочитао је Јововић Никола јер је председник Алексић Слободан преминуо те је потребно изабрати новог члана статутарне комисије.

Ђ) Извештај суда правде прочитао је Јелић Гаврило

  1. Дискусија по поднетим извештајима

  • Др. Андрија Антић: “Што се тиче финасијског извештаја имам два коментара да је ове године приход од наручених алки био мањи за 70.000 хиљада динара зато што је укупно наручено 17.500 алки мање. Добијена је донација у износу од преко 2000 евра, па би замолио делегате да се укључе у проналаску спонзора. Похваљујем такмичарску комисију, зато што је у прошлој сезони поред три одржана такмичења уштеђено око 70.000 динара у односу на прошлу годину када је одржано једно такмичење.

  • Вукановић Драган: “Пролазе године не апострофирамо људе који су наши спонзори, можда има места за предстојећу скупштину да се исти позову”.

  • Др. Андрија Антић: “Спонзори су потписали уговоре за рекламу у каталогу и за то постоје уговори у Савезу, мада постоје спонзори који не желе да се истичу. Повећане су цене потрошног материјала те се слажем са предлогом из извештаја надзорног одбора који је прочитао Ђорђевић Чедомир. Да се у вези повећања путних трошкова, донесе одлука пре такмичења јер се цена горива стално мења. Зато је потребно да скупштина овласти Извршни одбор да донесе цену путних трошкова.

  • Милета Станојловић:” Ако се не смањи цена горива да се уведе такичарска такса у износу од 500 динара по утакмици”

  • Вукановић Драган: ” Морају да се нађу трајни извори јер ми што нудимо то и не наплатимо, тако да је остало доста непродатих каталога и рејтинг листи”.

  • Др. Андрија Антић: “Морамо да купимо фискалну касу и да држави плаћамо 1,200.00 или 1,800.00 динара.”

  • Ђорђевић Чедомир: ” Да такмичарске таксе буду код благајника општинских савеза а да се након одржаног такмичења уплате савезу, ако не да општински савези врате такмичарима уплаћене таксе”.

  • Миладиновић Владан: “Слажем се да се у сваком спорту и такмичењу плаћају таксе, да су таксе симболичне и да су то две до три утакмице, јер да су таксе веће било мање такмичара а самим тим и мањих трошкова такмичења”.

  • Вукановић Драган: “Ова криза са горивом биће актуелна наредних пар година, мој предлог је да на годишњем нивоу сваки члан савеза издвоји 100.00 динара.

  1. Гласало се за усвајање по извештајима

Извештај о раду извршног одбора између две скупштине – усвојен је једногласно

а) Извештај такмичарске комисије – усвојен је једногласно

б) Извештај дисциплинске комисије – усвојен је једногласно

в)  Финансијски извештај – усвојен је једногласно

г)Извештај надзорног одбора прочитао – усвојен је једногласно

д)Извештај статутарне комисије – усвојен је једногласно

ђ)Извештај суда правде – усвојен је једногласно

  1. Предлог финансијског плана за 2022. годину Др. Андрија Антић је истакао следеће:” Надам се да ће да се смање путни трошкови и да се нађу спонзори”.

  2. Дискусија и усвајање финансијског плана за 2022. годину

Није било дискусија план је једногласно усвојен.

  1. Избор делегата за Извршни одбор Србије и Статутарног одбора

За надзорни одбор предложени су следећи делегати

I – регион уместо Алексић Слободана биће Чех Александар и уместо Василић Горана биће Николић Славиша

II – регион -нема делегата

III – регион нема промена

IV – регион нема промена

V – регион нема промена

VI – регион нема промена

VII – регион у фази регистрације

VIII – регион нема промена

I X- регион нема промена

X- регион доставиће уместо Тимаров Александра биће Обрадовић Драган

XI – регион нема промена

XII – регион нема промена

Избор делегата је једногласно усвојен

Члан статутарног одбора биће Рашић Здравко

Избор члана статутарног одбора је једногласно усвојен

12.Разно

  • Др. Андрија Антић: ” Пошто је скочила цена репроматерија, предлажем да цена алкице износи 20 динара”

  • Јововић Никола: “Први пут како функционише савез од цене алкице, 5 динара добија општина, 5 динара регион да би након трошкова израде алкице савезу такође остало 5 динара од алке. Раније је савезу остајало 60% од цене алке”.

  • Ђорђевић Чедомир:” Раније су такмичари добијали телевизоре као награде”.

  • Стојановић Зоран:” Не слажем се са том чињеницом јер је раније било у једном савезу 20.000 голубара и био је већи приход”:

  • Радуловић Иван:”Има одређених проблема са новим штампаром алкица, није проблем за I и II туру, већ проблем ствара појединачно наручивање алки. Тако да сва ванредна наручивања алки (мисли се за нове чланове) буде два месеца након друге редовне туре.

  • Др. Андрија Антић: “Договорили смо се прошле године да региони своје записнике са својх скупштина шаљу савезу како би исти били објављени на сајту савеза, са закључцима и са финансијама до сада то ради само Голубарски савез Београда “.

Након изнетих дискусија приступило се гласању и усвајању поднетих извешта, исти су усвојени а након тога донете су следеће одлуке:

а) Такмичарска такса износи 500.00 динара по такмичењу, такмичар који пријави утакмицу и исту откаже нема право на повраћај таксе, већ се уплаћена такмичарска такса враћа такмичарима ако се такмичење не одржи због одлуке такмичарске комисије.

б) Да се каталози наручују по списковима уз I туру алки наручених у години штампања каталога.

в) Цене материјала су следеће:

  • алка је 20 динара

  • каталог 200 динара

  • судијске легитимације 200 динара

  • записници 30 динара

  • рејтинг листе 150 динара

  • чланске карте 60 динара

  • полагање судијских испита са легитимацијом остаје 500 динара

г) Рок за наручивање I туре алки за 2023. је 15. април 2022. године. (да стигне уплата савезу)

д) Рок за наручивање контолних алки и контролорских легитимација до 01. маја како би их сви добили пре почетка такмичарске сезоне.

ђ) Да се до 15. маја изврше пријаве за сениорско првенство Србије и сениорско првенство Србије и придружених чланица као и Лиге првака (пријаве да стигну у савез)

е) Записнике са састанка скупштина и извршних одбора региона обавезно достављати техничком сектретару ГСС који је у обавези да исте окачи на сајт и вибер групу. Сваки састанак мора да садржи финансијско стање региона на дан састанка.

Дана: 19.03.2022. године на рачуну савеза има 455.094,00 динара

Завршено у 12.40
У Београду  19.03.2022.
ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ СКУПШТИНОМ ГОЛУБАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ,  Др. Андрија Антић   


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie