Golubarski Savez Srbije – Bilten

1. Ovaj bilten započinjemo informacijom da je 26.11.2011. u Kruševcu, u  hotelu „Rubin“, održana svečana Skupština Saveza Srbije. Naše najmasovnije godišnje druženje proteklo je u fer i korektnoj atmosferi . Izuzev predstavnika 7. I 9. Regiona, koji još uvek nisu sa nama, svi drugi regioni su bili zastupljeni. Uzimajući u obzir udaljenost lokacije i velike troškove puta , možemo konstatovati da je prisustvo bilo na solidnom nivou. Na svečanosti su, kao i obično podeljene robne  nagrade (10 lcd televizora prvacima) , pehari, zlatne alke i diplome. Takmičari koji su napravili rezultat u Saveznim takmičenjima imali su po jednu besplatnu kartu. Ovom prilikom zahvaljujemo se 6. Regionu koji je bio organizator i domaćin ovogodišnje Skupštine. Televizijsku reportažu sa održane svečanosti očekujemo narednih dana u okviru emisije „Moj ljubimac“.

2. Obaveštavamo članstvo da je Savez, zahvaljujući Goranu Mariću “ Mačku „ i članstvu iz Australije dobio svoj sajt  www.srpskivisokoletac.com na kom u svakom trenutku možete videti aktuelnosti iz Saveza, ali i  doći do korisnih informacija, takođe  možete da skinete takmičarski i disciplinski pravilnik,   porudžbenice za alke, prijave i ostala potrebna dokumenta, kao i račun Saveza. Savez će raditi na unapređenju sajta a uskoro se očekuju i videoklipovi sa izjavama golubarskih šampiona. Ovu priliku bi Savez iskoristio da se posebno zahvali gospodinu Goranu Mariću i njegovim saradnicima koji su pomagali na izradi sajta.

3. Zbog zebnje i nedoumica koje vladaju oko karika (bespotrebno) , podsećamo članstvo da smo još u prošlom biltenu rekli da će karike biti podeljene 31.12.2011., poslednje subote u decembru. Svi znate da je zbog problema koje Savez ima izrada počela

sa velikim zakašnjenjem i da sve karike još uvek nisu završene. Realno je da sve bude gotovo do 30.12.2011. , te da podela može krenuti sutradan . Podela će se obaviti 31.12.2011. od 9 do 13 časova u našim privremenim prostorijama u Beogradu, Novakova 17.  Kako bi smo izbegli probleme bilo koje vrste molimo Vas da na podelu pošaljete svoja odgovorna lica. Regioni koji žele da im se karike ranije pošalju poštom treba na vreme da obaveste tehničkog sekretara o tome gde treba karike poslati (zapravo na koje lice) .

4. Na temu statusa Saveza , u pravnim stvarima, Vaš zastupnik vas obaveštava o sledećem:
Posle više meseci strpljivog čekanja , a redovnog informisanja o statusu predmeta, dana 08.12.2011. Ministarstvu za ljudska i manjinska prava državnu upravu i lokalnu samoupravu Republike Srbije, dostavio sam molbu za donošenje rešenja zbog „ćutanja uprave“ . To sam uradio po uputstvima advokata, našta je Ministarstvo trebalo da odgovori u roku od 7 dana. Nažalost, to se nije dogodilo. Sledeći korak koji smo prinuđeni da učinimo je podnošenje tužbe zbog nedonošenja rešenja po žalbi(ćutanje uprave) Priprema tužbe je u toku i dok budete čitali ove redove ona će biti predata.

Podsećam  Vas da sam i ranije govorio da je smena predsednika na ovaj legitimni i zakonski  način dug i mukotrpan posao, ali jedini ispravan. Da bi smo ga doveli do konačne realizacije, neophodno je puno strpljenja od strane članstva.
Svi zajedno moramo prihvatiti i činjenicu da kada neki predmet dospe ovako visoko u nekoj državnoj ustanovi, ne može biti rešen na brzinu i po kratkom postupku.Zato Vas još jednom molim za strpljenje da istrajemo na ovom našem zajedničkom putu.

Takođe Vas upozoravam da ne podležete pričama koje uglavnom protura ona druga strana o osnivanju  nekog novog Saveza.

To bi njima odgovaralo, jer bi sa malim brojem članova zadržali kontinuitet ovog našeg Saveza, kao i naše prostorije u Rakovici. Ovim pričama oni samo rušilački podbunjuju naše članstvo. Osnivanje novog Saveza je najlakša stvar, ali dokle god postoje načini pravne borbe da zadržimo ovaj, to nećemo raditi.

Iza nas je jedna godina uspešnog funkcionisanja u kojoj smo pokazali da uz dobru organizaciju možemo legitimno raditi čak i u ovim otežanim uslovima. Posle prve „najtrnovitije“ godine očekujem da sledeća bude lakša i još bolja.

Na kraju koristim priliku da Vam poželim srećne Novogodišnje i Božićne praznike, kao i mnogo dobrih rezultata u Novoj godini.

U Beogradu, 27.12.2011.
Predsednik Saveza
Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie