Golub koji je usvojio male zečeve

Noah je golub koji se nalazi u Wild Rose Ranch Rescue, farmi za spašavanje divljih životinja. Ništa neobično da se skrasio tu gdje je dobio hranu i pomoć lokalnog osoblja, no Noah je pažnju i ljubav koju je dobio, počeo i uzvraćati.

Naime, na farmu je dovedeno 7 malih zečića koji su preživjeli napad psa, ali koji su u tom napadu ostali bez majke. Noah je u početku sjedila ispred kaveza i samo posmatrala male zečiće. Nažalost, samo dva su uspjela preživjeti.

Jedno jutro, radnici su ispred kaveza, kako je to bilo ustaljeno, zatekli Noah, ali su u kavezu vidjeli samo jednog zečića. Tada se ispod Noah ukazala mala glavica zečića koji je brižno spavao. Zaključili su da je zečić ispao kroz neku veću rupu u kavezu, a brižna Noah je preuzela starateljstvo nad njim. I ne samo nad njim, kada su iz kaveza izvadili i drugog zečića, Noah je i njega smjestila među svoje toplo perje.

Ta sretna zajednica je funkcionisala do momenta kada su zečevi narasli i trebali biti pušteni u divljinu.

No Noah je nastavila pomagati, našla je novo bespomoćno mladunče kojem može, ako ništa, makar ponuditi toplinu svoga perja dok ovo spava.


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie