Održan sastanak Izvršnog odbora GSS-a

GLAVA 22.FL 22psd    2(IZVOD IZ DNEVNOG REDA IZVRŠNOG ODBORA ODRŽANOG 01.11.2014. U PROSTORIJAMA GSS-a .
Prisutni: Trifunović D. I Radulović I.(1. reg) Đorđević Č.(3.reg) Rašić Z.(4.reg) Gutić M.(5. reg) Dr.Mitrović Z. (6.reg) Vukanović D.(8.reg) Gaćeša D.(10.reg) Tomas M. (11.reg) Kalajdžić M. (12reg) ODSUTAN Vasić M.(8.reg) ) Satanku prisustvovao i član Disciplinske komisije Srbije Mitić Božidar.

DNEVNI RED
1.Usvajanje zapisnika sa prethodnog I.O.
2.Razmatranje aktuelne finansijske situacije
3.Preciziranje rokova za razduženje materijala sa završenih takmičenja
4.Razmatranje pristiglih žalbi na rešenja disciplinske komisije
5.Razno
TOK SASTANKA
Sastanak je otvorio predsednik Izvršnog Odbora Trifunović Dragan.
1.Zapisnik sa prethodnog Izvršnog Odbora je jednoglasno usvojen.

2.Trenutnu finansijsku situaciju u GSS-u izneo je Trifunović Dragan. Naglasio je da je po održanim takmičenjima , u Savezu ponestalo para, te da je potrebno preduzeti određene korake kako bi se izašlo iz takve finansijske situacije. Napomenuo je da postoji više uzročnika takvom stanju ali su osnovni uzročnici 10 % finansija kojih se Savez odrekao ( 5% od alkica dato više opštinama i 5% dato više regionima), potom 130 besplatnih karata koje je GSS podelio takmičarima za postignute rezultate (svaka po 1800,00 din) te znatno veći putni troškovi za ovogodišnja seniorska i juniorska takmičenja na nivou Saveza. Do kraja godine očekuje se priliv novca od druge ture alkica . Trenutni problem je delimično rešen pozajmicom od prvog regiona (Beograd) ali se mora naći trajno rešenje.
Alke za 2015. se rade i biće na vreme isporučene.
Posle konstruktivnog dijaloga, Izvršni Odbor zaključio je da bi bilo pogubno po regione i opštine da se podela procenta od alkica vrati na staro, ali izlazi pred Skupštinu GSS-a sa sledećim predlozima za koje smatra da će biti dovoljni za izlazak iz finansijske krize :
A) Da se cena alke podigne sa 15 na 17 dinara.
B) Da se koriguje cena teh.materijala i to zapisnici na 20 dinara (komplet), polaganje sudijskog ispita sa izradom legitimacije na 500 dinara, zamena izgubljene sudijske na 300 dinara, članske karte na 50 dinara.
C)  Da se uvede kotizacija za takmičare (300 din po prijavi za takmičenje) na nivou Srbije.

3.U ovogodišnjoj takmičarskoj sezoni uočeni su veliki problemi prilikom razduženja materijala sa takmičenja (kašnjenja) koja su kasnije prouzrokovala niz konfuzija. Savez mora stati tome na put, radi bržeg i efektnijeg rada, te da bi bile ispoštovane zakonske procedure (putni nalog mora da se vrati u blagajnu najkasnije 7 dana po realizaciji). Izvršni Odbor predlaže Skupštini GSS a da izglasa da je svaki region dužan da vrati materijal sa takmičenja (zapisnici , putni nalozi) najksanije 4 (ČETIRI) dana po održanom takmičenju. Regioni koji se ne budu držali toga biće disciplinski kažnjavani, te im se neće dozvoliti da puste sledeće takmičenje u koliko prethodno nije razduženo.
Izvršni Odbor pohvaljuje Petrović Jugoslava iz 6. regiona koji je jedini u takmičarskoj sezoni razdužio materijal na vreme. Rok za razduživanje kontrolorskih legitimacija i kesica sa kontrolnim alkama je do 1 . decembara 2014. godine. Za sve naredne takmičarske sezone predlaže se da to bude 1.novebar.

4.Na odluke disciplinske komisije GSS-a blagovremeno (u roku) su stigle dve žalbe na izrečene mere. Predsednik takmičarske komisije Vukanović Dragan dao je primedbu da žalbe nisu stigle na pravu adresu , jer po disciplinskom pravilniku žalbe moraju da se ulože disciplinskoj komisiji, pa preko nje da dođu na Izvršni Odbor i da budu razmatrane, a obe žalbe su naslovljene na Izvršni Odbor Srbije. Prisutni delegati podržali su Vukanovićevu izjavu, ali je ipak većina odlučila da se molbe razmatraju.
Prvo je razmatrana žalba Mraković Milanka iz GSS 185 Čačak. Po pročitanoj žalbi , izrečenu disciplinsku meru je branio Mitić Božidar, član disciplinske komisije Srbije . Izvršni Odbor je jednoglasno potvrdio izrečenu disciplinsku meru (zabrana takmičenja i suđenja 2 godine).
Potom se prešlo na čitanje žalbe Đorđević Dragana GSS 244. Izrečenu disciplinsku meru takođe je branio Mitić Božidar. Posle diskusije u kojoj je svoj stav izneo i predsednik Takmičarske komisije Srbije Vukanović Dragan i sekretar Izvršnog Odbora Đorđević Čedomir , prešlo se na glasanje. Vukanović Dragan , Rašić Zdravko, Dr. Mitrović Zoran, Kalajdžić Milivoje i Gutić Mijoslav su bili za to da kazna ostane na snazi, Đorđević Čedomir , Radulović Ivan i Tomas Marin su bili za smanjenje dok su Gaćeša Dragan i Trifunović Dragan bili uzdržani. Potvrđena je kazna zabrane takmičenja i suđenja 2 godine.

5.Donesena je odluka da se pokrije gubitak u 2014. godini.
Konstatovano je da je na humanitarni račun za postradale u poplavama do sada uplaćeno oko 270 000 dinara . Sve uplate na taj račun su legle sa opština koje pripadaju prvom regionu, te je Izvršni Odbor jednoglasno izglasao da se o načinu podele tih sredstava pita Izvršni Odbor Beograda.
Teh.sekretar Nikola Jovović reprezentovao je izgled sudijske legitimacije rađene u obliku ID kartice (kao lična karta), ali je s žaljenjem konstatovano da Savez trenutno nema sredstava da uloži u mašinu koja štampa takve kartice, te je to odloženo za neko budće vreme.

U Beogradu Predsednik Izvršnog Odbora
01.11.2014. Trifunović Dragan


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie