Izveštaj sa sastanka Izvršnog odbora GSS-a održanog 21. maja 2016. godine

GLAVA 22.FL 22psd    2Izvršni Odbor GSS-a održan 21.05.2016. u prostorijama Saveza u 11 časova u Novakovoj 17.  Sastanku prisustvovali  delegati: Dragan Trifunović, Zoran Vlajić,  Dragan Vukanović, Mijoslav Gutić, Mirko Vasić, Mileta Stanojlović, Dragan Obradović i  Zdravko Rašić, i gosti: Dragan Veselinović,  Nikola Jovović,  Vladimir Praizović i Slobodan Blagojević

Sastanak je otvorio i njime predsedavao Predsednik I.O. Trifunović Dragan i predložio sledeći:

DNEVNI RED

1.    Usvajanje zapisnika sa prethodnog izvršnog odbora
2.    Rešavanje pitanja kataloga
3.    Primedbe na rad prognozera
4.    Razno

Pristupilo se usvajanju predloženog dnevnog reda, dnevni red  je jednoglasno usvojen.

  1. Nikola Jovović je prisutnim delegatatima pročitao zapisnik sa prethodnog izvršnog odbora, nakon toga pristupilo se usvajanju zapisnika, zapisnik je jednoglasno usvojen.
  2. U vezi rešavanja pitanja kataloga:
    ♦ Dragan Trifunović je izneo da svi koji su imali primedbe na izrađen katalog da iste dostave u pisanoj formi savezu.
    ♦ Dragan Obradović je izneo da ne ulazi u to ko je pogrešio i da je stav njegovog regiona izrada novog kataloga.
    ♦ Dragan Vukanović je predstavniku firme koja je štampala katalog objasnio važnost kataloga kako svim članovima tako i GSS-u, i izneo da je stav osmog regiona da se štampa novi katalog i nove rejting liste.
    ♦ Dragan Veselinović je izneo da postoji odluka prvog regiona. Nikola Jovović je pročitao istu, iz koje je jasan  izričit stav prvog regiona da se izradi novi katalog.
    ♦ Nikola Jovović je pročitao odluku petog regiona u kojoj je navedeno da su u katalogu uneti stari članovi da su novi i aktuelni članovi izostavljeni. Peti region traži da se navedene greške isprave inače neće primiti i preuzeti kataloge ovakve kakvi jesu.
    ♦ Mirko Vasić je izneo da zastupa stav osmog i izneo primedbe koje se tiču udruženja GSS 114 iz Lipa, da članovi tog udruženja zbog grešaka koje su napravljene u katalogu hoće da napuste savez.
    ♦ Mileta Stanojlović je izneo da greška treba da se reši samo treba naći najbolji način, da Boban iz štamparije ne može to sam da reši.
    ♦ Boban štamparija je izneo da on katalog ne može ponovo da štampa i predložio da se štampa dopuna sa ispravljenim greškama.
    ♦ Dragan Veselinović je postavio pitanje cene  8000  kataloga, a zatim izneo da mora da se nađe rešenje kako bi svi pretrpeli najmanju štetu (savez, štamparija i Boban) i nije bitno dali će to biti za mesec ili dva, samo da se uradi kako treba i da u svakom slučaju savez izmiri svoja dugovanja.
    ♦ Mileta Stanojlović je izneo da je spreman da sa Bobanom ode u štampariju i reši nastali problem. Ako se ne  reši nastali problem i članstvu ne urade katalozi po proizvođačkoj ceni, Savez da podnese tužbu protiv štamparije i nastali problem reši preko suda
  3. Primedbe na rad prognozera
    ♦ Dragan Vukanović je izneo da osmi region ima primedbu koja se odnosi na područnu podelu prognozera,  da je prognoza dosta promašena  i da je osmi region spreman da zbog prognoze bojkotuje sva savezna takmičenja.
    ♦ Dragan Veselinović je izneo da su se pojavile duple prognoze na način što su pojedini ljudi imali jednu a ostali drugu prognozu.
    ♦ Obradović Dragan je izneo da bez obzira koji prognozer izrađuje prognozu, da ista bude istaknuta na sajtu saveza a ne preko mejla.
    U vezi isticanja prognoze na sajt saveza,  jednoglasno je predloženo da Dragan Trifunović odmah telefonom pozove Stevančevića i u prisustvu članova izvršnog odbora i posmatrača obavi razgovor sa Stevančevićem i da ga  uslovi  da prognozu objavljuje na sajt i da će u protivnom od strane saveza biti angažovan drugi prognozer.
    Na žalost, na pozivani broj gospodin Stevančević se nije javljao, pa je dalje pozivanje odloženo za ponedeljak.
  4. Razno
    Nastali problem je u kasnom obaveštenju da uz prijavu za savezna takmičenja bude dostavljena i fotokopija zapisnika. Da u buduće uz prijavu za takmičenje budu u fotokopiji dostavljeni svi zapisnici preko kojih se stekla kvalifikacija za savezna takmičenja (kvalifikacije stečene preko rezlutata postignutih u takmičenju opštinskih i regionalnih saveza) kako bi se izvršio uvid u postignute rezlutate i stečene kvalifikacije a sve u cilju isključenja zloupotreba takmičara da bez stečenih kvalifikacija prijave takmičenje.
    Dragan Trifunović je predložio da se  pre početka rada takmičarske komisije obavi jedan sastanak kako bi ista bila pripremljena za rad i početak takmičenja.
    Donet je jednoglasan zaključak da do početka 2017. godine svi takmičari i sudije moraju da imaju nove sudijske legitimacije.

U Beogradu 21.05.2016.
Predsednik Izvršnog Odbora, Trifunović Dragan

P.S. Predsednik I.O. Dragan Trifunović  je u ponedeljak uspeo da stupi u kontakt sa gospodinom  Stevančevićem koji je saopštio da od sledećeg meseca mora da poveća cenu usluga na 60.000,00 dinara. Posle ovakvog odgovora sasvim je jasno da se mora ispoštovati odluka I. O. i ovaj posao ubuduće poveriti “Meteoplaneti”.


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie