Izvod iz zapisnika sa redovne godišnje Skupštine GSB-a od 4. februara 2017. godine

Izvod iz biltena sa redovne godišnje Skupštine GSB-a održane 04. februara 2017. od 11 časova u prostorijama restorana “Hotel N“.
Nepotrebno izostavljeno.
Skupštini prisustvovalo 19 od 23 prijavljena delegata.
Dnevni red:

  1. Otvaranje  Skupštine
  2. Izbor  radnog  predsedništva, zapisničara  i   overivača  zapisnika
  3. Izveštaj  verifikacione  komisije
  4. Usvajanje   poslovnika  o  radu  Skupštine
  5. Izveštaj  Izvršnog Odbora  o  radu
    a)  Izveštaj  takmičarske  komisije
    b)  Izveštaj  disciplinske  komisije
    c)  Finansijski izveštaj
    d) Izveštaj Nadzornog Odbora
    e)  Izveštaj Statutarne Komisije o izmenama i dopunama statuta
  6. Diskusija  po  podnetim  izveštajima
  7. Usvajanje  izveštaja
  8. Predlog  finansiskog  plana  za  2017. godinu
  9. Diskusija  i  usvajanje
  10. Dopuna  Izvršnog odbora
  11. Razno

RADNI DEO SKUPŠTINE

  1. Skupštinu je otvorio Aleksić Slobodan, predsednik Statutarne komisije, pošto se predsednik Veselinović Dragan nije pojavio na Skupštini iz zdravstvenih razloga a za podpredsednika Saveza Đorđević Radeta se nije znao razlog odsustva. Konstatovano je da Skupština ima kvorum jer istoj prisustvuje 19 od 23 pozvana delegata,  da izostanak pojedinaca nije razlog za odlaganje Skupštine, koju je zakazao Izvršni odbor, te samo on može i da je opozove.
    Trifunović Dragan dodao je da je upoznat da će se ovakva situacija dogoditi, konsultovan je advokat, te da Skupština može nesmetano raditi ako ima kvorum. Predložio je samo korekciju dnevnog reda, odnosno izbacivanje glasanja o poverenju članovima I.O. pod tačkom razno, jer smatra da nije moralno glasati o poverenju predsedniku kada isti nije tu.
    Gost Skupštine Jovanović Saša iz Surčina, postavio je pitanje zbog čega se glasa o nepoverenju predsedniku. Aleksić Slobodan rekao je da je predsednik Veselinović već duže vremena u raskoraku sa većinom  Izvršnog Odbora Beograda, te da se sve videlo kroz zadnjih par sastanaka koji su opisani u biltenima. Mitić Boško odgovorio je da je u pitanju nepoznavanje normativnih akata od strane predsednika Veselinović Dragana, a na koje ga je naveo član disciplinske Milić Ivan, kako je on (Veselinović) sam naveo. Predloženo je Skupštini da se glasa o nastavku rada Skupštine, uz izmene u dnevnom redu. Svih 19 delegata bilo je za predložene izmene i dnevnog reda i nastavak Skupštine.
  2. Aleksić Slobodan nastavio je da vodi Skupštinu, u radno predsedništvo izabrani su Dr. Antić Andrija i Radulović Ivan , za zapisničara je izabran Jovović Nikola, a za overivače zapisnika Vlajić Zoran i Đorđević Miodrag.
  3. Vrifikaciona komisija konstatovala je da Skupštini prisustvuje 19 od 23 delegata i da fale dva delegata iz Opštinskog Saveza Palilula i dva delegata iz Opštinskog Saveza Zvezdara.
  4. Poslovnik o radu Skupštine usvojen je jednoglasno.
  5. Izveštaj o radu Izvršnog Odbora između dve Skupštine izneo je sekretar Jovović Nikola.
    a) Izveštaj Takmičarske komisije izneo je Praizović Vladimir.
    b) Izveštaj Disciplinske komisije izneo je Kuzmanović Danijel.
    c) Finansijski izveštaj izneo je Trifunović Dragan
    d) Izveštaj Nadzornog Odbora izneo je Mihajlović Aleksandar
    e) Dopune statuta izneo je predsednik Statutarne Komisije Aleksić Slobodan.
    Kod Statuta se posebno preciziralo da od sada Statut ne može da se tumači dvojako kod biranja predsednika regiona, i da Skupština MORA da se izjasni da li prihvata ili odbija ISKLJUČIVO kandidate(a) koje joj predlaže Izvršni Odbor Beograda.
    SVE IZMENE I DOPUNE STATUTA SU JEDNOGLASNO USVOJENE.
  6. Diskusiju o izveštajima je otvorio Trifunović Dragan naglasivši da su bili veći troškovi Takmičarske komisije zbog naše neodgovornosti i ne razduživanja materijala u roku, pa je Tamičarska komisija morala više puta da se sastaje. Taj rok mora da se poštuje jer ga je propisao pravilnik. Na konstataciju Nadzornog odbora, koji je tražio da veličina pehara bude shodno procentu u kojem Opštinski Savez učestvuje u blagajni GSB-a , napomenuo je da su ove godine  pehari dati zbog neodržavanja seniorskog takmičenja i to ne znači da će to i dalje biti praksa. Janković Dragan (gost) izneo je da su neke Opštine teritorijalno razuđene i da treba više vremena da se prikupi materijal. Radovan Milanović se izjasnio protiv tog predloga Nadzornog odbora. Mitić Boško izjavio je da se ponosi predlogom o dodeli pehara Opštinskim Savezima i smatra da je sve korektno urađeno. Izneo je primedbu na novac koji je potrošen za konzumaciju Takmičarske komisije i putne troškove Praizović Vladimira. Zahtevao je da takvi troškovi moraju da imaju pokriće Izvršnog odbora. Praizović Vladimir odgovorio je Mitić Bošku da su troškovi veći jer je pored uloge predsednika Takmičarske komisije ujedno bio i blagajnik, a da je normalno da se ima i doručak i ručak i piće u danima kada Takmičarska komisija zaseda, verifikuje i radi po ceo dan. Dr. Antić Andrija složio se sa Boškovom konstatacijom da se mora imati pokriće za tako nešto, ali i da je normalno da Takmičarska komisija jede kada radi ceo dan. Trifunović Dragan objasnio je da je finansijskim planom i za 2016. i sada za 2017. takva stavka predviđena, finansijski plan  je usvojila Skupština i da je samim tim to sasvim u redu. Radulović Ivan smatra da troškovi takmičarske nisu bahati. Sreta Piperin smatra da rokovi treba i mora da se poštuju i smatra da primedba Nadzornog odbora da nema dodele karata takmičarima ne treba da bude usvojena jer ove godine imamo samo 6 takmičara sa rezultatima.
    JEDNOGLASNO je usvojen predlog da se i ove godine takmičarima dodele karte.
    Jovović Nikola postavio je pitanje da li će Beograd dodeljivati plakete povodom 50 godina od udruživanja u Saveze. Usvojen je zajednički predlog da se Srbiji predloži kome ispred GSB-a da se dodele plakete.
  7. Svi izveštaji su jednoglasno usvojeni.
  8. Predlog finansijskog plana pročitao je Aleksić Slobodan.
  9. Plan je jednoglasno usvojen.
  10. Do promene u sastavu Izvršnog Odbora došlo je u sledećim Opštinskim Savezima: Mladenovac – umesto Avramović Nemanje verifikovan je Ivan Ivanović, Rakovica – umesto Milovanović Zorana imenovan je Dr. Antić Andrija i Obrenovac – umesto Dragojlović Rajka imenovan je Čolaković Miodrag.
  11. Mitić Boško postavio je pitanje predsednika Nadzornog odbora Stojanović Zorana koji se nije pojavio ni na nadzoru ni na Skupštini. Odlučeno je da se o njemu raspravlja na vanrednoj Skupštini kada se bude znalo da li je on član Skupštine ili ne. Trifunović Dragan tražio je da mu Skupština odobri da Hotelu N uplati još 2 800,00 dinara na ime troškova ručka posle Skupštine.
    Predlog je JEDNOGLASNO usvojen.
    Sreta Piperin postavio je pitanja povraćaja takmičarske takse zbog neodržanih takmičenja. Saša Jovanović (gost) izneo je da njima niko nije rekao da se ta taksa uplaćuje kao pomoć Savezu i da on zahteva da se vrati novac.  Dr. Antić Andrija smatra da je taksa trebala da bude mnogo veća. Aleksić Slobodan napomenuo je da je  odluka o taksi već doneta na Srbiji (ukinuta taksa bez povraćaja novca), ali da možemo ako treba to ponovo pokrenuti.

VANREDNA SKUPŠTINA NA KOJOJ ĆE SE GLASATI O POVERENJU PREDSEDNIKU IZVRŠNOG ODBORA ZAKAZANA JE ZA 18.02.2017. U 11 ČASOVA. SVI PRISUTNI DELEGATI SU OBAVEŠTENI NA LICU MESTA A ONI KOJI NISU BIĆE NAKNADNO OBAVEŠTENI.

Izvršni Odbor za pripremu VANREDNE Skupštine zakazan je za ponedeljak 13.02.2017. od 18 časova u prostorijama Saveza.

Skupština završena u 15 časova.

U Beogradu  04.02.2017.
PREDSEDAVAJUĆI SKUPŠTINE Aleksić Slobodan, Dr.Antić Andrija,  Radulović Ivan 
OVERIVAČI ZAPISNIKA Vlajić Zoran i Đorđević Miodrag         


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie