Izvod iz biltena sa sastanka IO GSS od 25. februara 2017. godine

Izvod iz biltena Izvršnog odbora  25.02.2017. godine sa početkom u 11.00 časova u prostorijama hotela „N“ Beograd. Nepotrebno izostavljeno.

Prisutni:  Trifunović D. i Vlajić Z. (1. reg),  Stanojlović M. (3.reg), Rašić Z. (4.reg), Gutić M. (5. reg), Vukanović D. i Vasić M. (8.reg), Marinković Z. (9.reg), Obradović D. (10.reg), Kalinić N. (11. reg), Vulović M. (12. reg).
Odsutni: Dr.Mitrović Z. (6.reg),

Dnevni red :
1.    Usvajanje zapisnika sa predhodnog izvršnog odbora
2.    Pripreme za skupštinu
3.    Aktuelna situacija u savezu
4.    Razno

TOK SASTANKA
Sastanak je otvorio predsednik Trifunović Dragan, pozdravio sve prisutne i predložio dnevni red. Stanojlović Mileta se javio i predložio da se izmeni redosled dnevnog reda i to,  da se prvo razmatra priprema za skupštinu a nakon toga aktuelna situacija u savezu . Vukanović Dragan je istakao da se zbog troškova plakete uruče na drugi način a ne da se daju besplate karte. Na sve se nadovezao Stanojlović Mileta i konstatovao da je 51. godina   od osnivanja saveza, da se jubilej 50 godina postojanja saveza ne spominje.   Pristupilo se glasanju i predlog Stanojlović Milete je jednoglasno usvojen .

1. Usvajanje zapisnika sa predhodnog izvršnog odbora
♦ Jednoglasno je usvojen zapisnik sa predhodnog Izvršnog odbora (za je glasalo 11. prisutnih članova, nije bilo protiv, nije bilo uzdržanih)

2. Pripreme za skupštinu
♦ Trifunović Dragan je izneo da je od strane Stanojlović Milete obavešten, da je ugovorena sala, muzika i kamera, da je muzika ista kao i prošle godine osim što će biti drugi violinista. Kamerman će snimati gratis uz nadoknadu troškova puta od Kruševca do restorana. Takođe je potrebno o trošku saveza obezbediti i večeru kamermanu.

♦ Vukanović Dragan je istakao da je problem za svečani deo zbog malog broja održanih utakmica (regionalne utakmice).

♦ Potvrđena je odluka sa prošlog Izvršnog odbora GSS da će se čitati prva tri mesta ostalih regiona (III, IV, V, VI, VIII, IX, X, XI i  XII) po slobodnom izboru regiona. Prvi region (Beograd) čita sve svoje regionalne rezlutate

♦ Zainteresovani za svečanu skupštinu prijavljuju se Praizović Vladimiru na telefon 063 / 355-729 i  064 / 136-08-93 ili Stanojlović Mileti na telefon 063 / 882-52-55.

♦ Vukanović Dragan   je izneo da se od prošle godine provlače neke karte i da se pojavilo neslaganje. Na to se nadovezao Trifunović Dragan i objasnio da se neslaganje ogleda za 9 karata, pošto se nije znalo ko su ti gosti koji nisu platili karte te je GSS i sam region (Beograd) podelili troškove na način što je troškove za 5 karte namirio GSS a za 4 karte I Region (Beograd).

♦ Trifunović Dragan je predložio da se 18. marta održi radni deo skupštine GSS sa početkom u 11.00 sati u hotelu “N” u Beogradu. (u blizini GSS).

♦ Vukanović Dragan je istakao da se zakazivanje Skupštine kosi sa obavezama predaje izveštaja APR -u,   jer se izveštaj predaje do 28. februara. Na to se nadovezao Trifunović Dragan i objasnio da se završni račun predaje do juna , a da deo završnog računa za statističke potrebe se predaje do 28. februara. Stanojlović Mileta   je istakao da je malo kasno sa zakazivanjem i ovog izvršnog odbora i skupštine zbog vremena za rešavanje problema. Na to se nadovezao Trifunović Dragan i istakao da se prvo održavaju skupštine udruženja, opštinskih saveza, regionalnih saveza pa onda skupština GSS.

♦ Vukanović Dragan je izneo prisutnim članovima da je takmičarski odbor sav posao završio , sveo račune, sve je naručeno i nabavljeno osim pehara za šampiona šampiona u juniorskom prvenstvu Srbije i pridruženih članica .

♦ Vukanović Dragan se javio i prisutnim članovima izvršnog odbora preneo da će XIII region srediti rejting liste i iste će biti završene na vreme .

♦ Jednoglasno je usvojeno da se skupština GSS održi 18. marta sa početkom u 11.00 sati u hotelu “N” (za je glasalo 11. prisutnih članova, nije bilo protiv, nije bilo uzdržanih)

3.       Aktuelna situacija u savezu
♦ Gutić Mijoslav se javio za reč i rekao da mu je žao što Nikola Jovović nije prisutan, zato što je rekao da se Nadzorni odbor krije iza drveća. Na to se nadovezao Vlajić Zoran i rekao da Nadzorni odbor treba da dođe i da treba češće da dolazi, na svaka tri meseca,  jer sada Nikola nije bio spreman. Trifunović Dragan je prisutnim članovima izvršnog odbora izneo sledeće : “Toga dana sam bio odsutan i isključen ceo dan, niti je iko mogao da me komunicira. Objasnio sam Nikoli da Nadzorni odbor nema obavezu da se najavljuje jer je on sastavni deo skupštine. Nije tačno da nije imao ništa, imao je ono što treba da ima. Dokumentacija se nalazi kod knjigovođe, kako Nadzorni odbor dolazi u savez tako i finansijska policija može da bane kod mene. Neslaganja se dešavaju i nisu znatna. Nadzorni odbor je zakazao sastanak i ja sam im dao sve na uvid “. Zatim je pročitao izveštaj Nadzornog odbora od 21.02.2017. godine a zatim i izveštaj Nadzornog odbora od 14.02.2017. godine. Nakon toga Trifunović Dragan je rekao sledeće: “U izveštaju Nadzornog odbora ima puno neistina pa ću vam pročitati izveštaj o nabavljenim i proizvedenim alkama”.   Trifunović  D.  je pročitao izveštaj.

♦ Stanojlović Mileta je postavio pitanje: “Šta je sa 86000 alkica iz 2012. godine jer nije prikazan prenos iz 2012. u 2013. godinu. Na to se nadovezao Vukanović Dragan i izneo da je 2013./2014./2015. i 2016. godine savez izdvojio pozamašna sredstva (82 000 dinara) za izradu programa.Te da se propusti nadopunjuju iz godine u godinu . Vulović Milun je izneo da predhodnih godina usvajani su finansijski izveštaji osim za 2016.godinu i da samim tim odlazimo u nedogled pa   treba naći rešenje.

♦ Stanojlović Mileta postavio je pitanje Trifunović Draganu: “Šta si uradio da doneseš unapređenju saveza”? Na to mu je Trifunović Dragan odgovorio: “Uhvatio sam se u koštac sa Nikolom   Sandulovićem, krenuli smo od nule i uz puno napora doveli do funkcionisanja , sve što sam radio je unutrašnja organizacija, postavio sam na noge savez, pravno i finansijski u vreme kada je bilo finansijskih problema ,  na moj obraz. 2014. Godine,  pare od alki su potrošene na takmičenja. Smatram da moj rad u radu saveza treba da bude neprimetan a ne bukački . Na to je Stanojlović Mileta rekao: “Ne slažem se, koliko članova ima savez”? Vlajić Zoran je izneo podatak da je 5787 članova uplatilo alke u prvoj turi. Stanojlović Mileta je postavio pitanje: “Zašto smo štampali 8000 kataloga?” Bilo je greške i štampara i nas.   Vlajić Zoran je odgovorio da svaki put kada se radio katalog bilo je grešaka . Dragan Trifunović je izneo podatak da je jedan deo ljudi najavio dolazak u savez . Vasić Mirko je rekao sledeće: “Ne mogu konkretno da se izjasnim u vezi izveštaja jer nisam kompetentan . Ne mogu da se izjasnim ni da je ispravan ili neispravan . Znajući 2011. i 2012.godine naš savez je uveo nove vanredne ture za članove koji su došli iz drugih saveza . Da se nađe neko stručno neutralno lice sa nadzornim odborom i da se utvrdi i iznese pravo stanje .   Obradović Dragan rekao je: “Pozitivno je što su tonovi sniženi da postoje frakcije . Mi smo lajici, prezentovana su nam dva izveštaja, da se nađe neka revizorska kuća “. Kalinić Nikola: “Treba samo uzeti digitron i sve to lepo sabrati i oduzeti , jer ovako niko ne razume”. Stanojlović Mileta je rekao: “Nosio sam izveštaje kod stručnjaka i sve mi objasnio , to se ne slaže ili namerno izostavljeno ili slučajno . Mislim da ti više ne možeš da vodiš savez “. Vukanović Dragan: “Predlažem da Dragan Trifunović podnese ostavku”.   Vulović Milun: “Da sve ostavimo za radnu skupštinu”. Đorđević Čedomir – Macko (gost iz trećeg regiona bez prava glasa) je izneo sledeće: “Ne slažem se da je Dragan za sve kriv , svakog je saslušao i svako je imao reč. Podržavam predlog Mirka Vasića i Dragana Obradovića da se pitanje naručivanja alki odredi sistemski “.   Vukanović Dragan: “Crna Gora uzima alkice od Srbije a nigde ne piše koliko je to a plaćaju punu cenu “.

♦ Trifunović Dragan stavio je predlog da se   glasa o   nepoverenju predsedniku GSS.

♦ Pristupilo se glasanju za nepoverenje glasalo je 4 (četiri) člana izvršnog odbora, protiv je glasalo 6 (šest)  članova izvršnog odbora i 1 (jedan)   član izvršnog odbora je bio suzdržan.

4.  Razno
♦ Nikola Jovović pročitao je pisanu ostavku koju je podneo na mesto tehničkog sekretara

U Beogradu 25.02.2017.
PREDSEDNIK IZVRŠNOG ODBORA GOLUBARSKOG SAVEZA SRBIJE, Trifunović Dragan


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie