Извод из записника ca cаcтанкa Cкупштине ГСС-a одржане дана 20.03.2021. године

Извод из записника скупштине одржане дана 20.03.2021. године са почетком у 11.00 часова у просторијама МЗ Земун, 11080 Земун – Београд.

Непотребно изостављено.

Присутни:  Др. Андрија Антић, Милановић Радован, Ђорђевић Миодраг, Јововић Никола, ,Алексић Слободан,  ,Дудаш Зоран, Василић Горан, Праизовић Владимир и Радуловић Иван, (1. рег),  Станојловић Милета. Ђорђевић Чедомир (3.рег), Рашић Здравко. (4.рег), Јанковић Раде (5.рег), Јаковљевић Аца и Луковић Ивица (6.рег), Гачић Велибор, Вукановић Драган, Рајић Младен , Милојковић Десимир и Батинић Срба (8.рег), Вучковић Драган (9.рег), Тимаров Александар (10.рег), Радовић Милош и Кишјухас Предраг (11.рег),   Тришовић Предраг, Цвијовић Бранислав, Ракић Радослав и Миљковић Саша (12. рег).

Присутно  укупно 28 делегата одсутно 3 делегата.

На основу броја чланова број делегата по регионима је следећи: I -9; II-0;III-2;IV-1;V-1;VI-2;VII0;VIII-8;IX-1;X-1;XI-2 и XII-4 УКУПНО 31 ДЕЛЕГАТА

Одсутни: 3 делегата 8. Региона

Дневни ред :

по достављеном материјалу-
1. Отварање скупштине
2. Избор радног председништва, записничара и оверивача записника
3. Извештај верификационе комисије
4. Усвајање пословника о раду Скупштине
5. Извештај Извршног одбора о раду за период између две скупштине

а) Извештај такмичарске комисије

б) Извештај дисциплинске комисије

в)Финансијски извештај

г)Извештај надзорног одбора

д)Извештај статутарне комисије

6.    Дискусија по поднетим извештајима

7. Усвајање извештја
8. Предлог финансијског плана за 2021. годину
9. Дискусија и усвајање
10. Промена делегата за Извршни одбор Србије
11. Разно

ТОК САСТАНКА

1. Сатанак је отворио председник извршног одбора ГСС Др. Андрија Антић, поздравио је све присутне делегате, захвалио се Месној заједници Земун за просторију коју су нам уступили и објаснио да због настале ситуације у вези са појавом заразне болести “Корона вируса” (Covid-19”), да будемо ефикаснији, обзиром да су сви делегати добили извештаје и исте прочитали дао је сугестију да се само дискутује по сачињеним извештајима како би се скратило време боравка у просторији, захвалио се свима на уложеном труду и раду у протеклој години, и предложио два оверавача записника Алексић Слободана и Милановић Радована . У радно председништво скупштине предложени су: Др. Андрија Антић, Станојловић Милета, и Рашић Здравко.  
2. У радно председништво скупштине предложени су: Др. Андрија Антић, Станојловић Милета, ,  Записничар је секретар савеза Здравко Рашић, За овараваче записника изабрани су Алексић Слободан и Милановић Радован.
3. Извршено је пребројавање приспелих делегата са овереним овлашћењем регионалних савеза и установљено да је на седници скупштине ГСС присутно 28 делегата, да су одсутна 3 делегата и да скупштина има потребан број делегата за свој рад.
4. Сви делегати су добили уз материјал и пословник о раду, исти су прочитали и правилник о раду је једногласно усвојен.
5. Извештај о раду извршног одбора између две скупштине сваки делегат је прочитао Здравко Рашић

а) Извештај такмичарске комисије прочитао је Милета Станојловић

б) Извештај дисциплинске комисије прочитао је БожидарМитић

в) Финансијски извештај је прочитао Др. Андрија Антић

г) Извештај надзорног одбора прочитао је Ђорђевић Чедомир

д) Извештај статутарне комисије  прочитао је Алексић Слободан

6. Дискусија по поднетим извештајима
Др. Андрија Антић се захвалио такмичарској комисији, на великом послу и замолио их да путне трошкове комисија сведу на најмању могућу меру. Сугестија људи који иду да суде је да устају рано и дуго путују.

Такође је замолио да повраћај материјала и новца буде у року од две недеље након одржаног такмичења. Проблем може да настане због финансијске инспекције, са питањемгде се новац налази те не жели да ни он као ни савез због тога имаммо неки проблем. Свако супротно поступање дасе јавно изнесе и санкционише.

Никола Јововић подсетио је да се сениорска такмичења воде као посебна целина (сенири Србија, Србија и придружене чланице, Лига првака и Лига шампиона) тако и јуниорска такмичења, и након њиховог завршетка рок за раздужење је до две недеље.
Божидар Митић сугерисао је да је погрешио приликом укидања дела члана 19. дисциплинског правилника али да  је неко  пре њега скратио тај члан. Предлаже да се члан 19. Дисциплинског правилника ВРАТИ КАО 2016. ГОДИНЕ.
Да се направи комисија са роком од годину дана коју би сачињавали правници, која би усагласила све правне акте савеза и израдила нови дисциплински правилник. У комисију су изабрани Вук Туфегџић, Данијел Кузмановић и Бошко Митић.
Милета Станојловић ПРЕДЛОЖИО ЈЕ да се правник из Чачка који је голубар укључи у рад.
Аца јаковљевић рекао је да је познато да наш савез функционише на три принципа а то су: Статут, Такмичарски правилник и Дисциплински правилник. Члан 10 остао је још из времена док је постојао један савез и да он сада није баш примењљи.

Александар Тимаров напоменуо је да је господин БошкоМитић само предложио члан 19 и он је усвојен, те да сви помало сносимо кривицу због тог пропуста.
Драган Вукановић изјавио је да Бошка Митића дуго познаје , да је био задовољан оним што ради, али је изгубио критеријуме за кажњавање у задње време.
7. Гласало се за усвајање по извештајима

Извештај о раду извршног одбора између две скупштине – усвојен је једногласно

а) Извештај такмичарске комисије – усвојен је једногласно

б) Извештај дисциплинске комисије – усвојен је једногласно

в)  Финансијски извештај – усвојен је једногласно

г)Извештај надзорног одбора усвојен је једногласно

8. Предлог финансијског плана за 2021. годину Др. Андрија Антић је истакао да је у плану да Савез буде у плусу .
9. Дискусија и усвајање  финансијског плана за 2021. годину није било. План је једногласно усвојен.
10. Избор делегата за Извршни одбор Србије

За надзорни одбор предложени су следећи делегати

I –  регион нема промена II –  регион  -нема делегатаIII –  регион нема променаIV –  регион нема промена V –  регион нема променаVI –  регион нема променаVII –  регион у фази регистрације

VIII –  регион Срба Батинић I X-  регион Драган Вучковић X-  регион доставиће предлог и име делегата XI –  регион нема промена XII –  регион нема промена Избор делегата је једногласно усвојен .

12.Разно

– Усвојен је нови члан 19 у којем се додаје „или од сазнања за извршење прекршаја (застарелост)“

Милош Радовићје имао молбу ХI региона или предлог јер такмичари траже да се пушта општина у резервном термину региона ако се исти пушта у првом термину. Молба је одбијена.
Због пандемије вируса САРС ЦОВ-19 померен је термин и задњи дан уплате за алкице савезу је 15. април.
Препорука савеза је да се региструју сва удружења у АПР-у до краја 2021. године.
Драган Вукановић опоменуо је да је чињеница да је ово друга година како се касни са алкицама, и да је 80% крив куцач, 20% криви смо ми, што смо му дозволили, администрација је затајила.
Милета Станојловић: потврдио је да на време нису урађене алкице ну у првој ни у другој тури.
Александар Тимаров наговестио је да и Десети регион има проблем са алкама,те да нису добили аклке за Пазову”.
Срба Батинић:рекао је да је 8. Регион против пласртичних алки али се прикључује донетим одлукама око избора фирме за куцање.
Вождовац није против пластичних алки али ће се изјаснити након консултације са чланством.

Због учесталог кашњења приликом израде алуминијумских алки, не добијања алки за 2021. у 6 региона ГСС-а(3. 5. 7. 8. 9. 10.12.) а не јављања ни једне друге регистроване фирме која би радила алуминијумске алке те због настале спорне ситуације у коју нас је увела регистрована фирма за израду алуминијумских алкица (кашњење са испорукама , те прекорачења свих договорених термина у чак 6 региона и повлачења незедовољства међу члановима ГСС-а причом да паре нису исплаћене на време) одлучено је да се склопи уговор са фирмом која ће испоручити модернизоване ласерске пластичне алке, одговарајућег квалитета. Због вређања Савеза против власника фирме која нам је куцала алке, Радоичић Мирослава, биће покренут дисциплински поступак по пријави председника ГСС-а , Др Антића.  

Одлучено је да комисују за алкице чине Гачић Велибор,Ђорђевић Чедомир   Милета Станојловић

Завршено у 13.35

У Београду 20.03.2021. 

ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ СКУПШТИНОМ ГОЛУБАРСКОГ САВЕЗА СРБИЈЕ, Др. Андрија Антић    


Share This Post

Related Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie