Извод из записника са Скупштинe Голубарског cавеза Београда

Извод са РЕДОВНЕ ГОДИШЊЕ СКУПШТИНЕ Голубарског Савеза Београда одржане 05.03.2022. године у 11 часова у просторијама ГСБ-а у Грмечу.

Присутно 20 делегата од 23.
Одсутно
3 делегата – 1. О.С.Младеновац, 1. О.С.Обреновац и 1. О.С Гроцка

Дневни ред:

  1. Oтварање Скупштине
  2. Избор радног председништва,записничара и оверивача записника
  3. Извештај верификационе комисије,
  4. Усвајање пословника о раду Скупштине
  5. Извештај Извршног Одбора о раду између две Скупштине
    а) Извештај такмичарске комисије
    б) Извештај дисциплинске комисије
    в) Финансијски извештај
    г ) Извештај Надзорног Одбора
    д) Извештај Статутарног одбора
  6. Дискусија по поднетим извештајима,
  7. Усвајање извештаја,
  8. Предлог финансиског плана за 2022. годину
  9. Дискусија и усвајање,
  10. Допуна председништва
  11. Разно

Ток састанка:

  1. Др Антић Андрија отворио је Скупштину и поздравио све присутне делегате.

  2. У радно председништво изабрани су Др Антић Андрија, Радуловић Иван и Чех Александар, записничар је био Јововић Никола а оверивачи записника Милановић Радован и Праизовић Владимир.

  3. Јововић Никола обавестио је присутне да скупштини присуствује 20 од 23 делегата.

  4. Пословник о раду Скупштине је једногласно усвојен.

  5. Прешло се на читање извештаја . Извештај о раду између две Скупштине изнео је секретар Јововић Никола, извештај такмичарске Радуловић Иван, извештај дисциплинске изнео је Миловановић Зоран, финансијски извештај изнео је председник Андрија Др Антић, извештај надзорног одбора Јелић Гаврило а извештај Статутарног одбора Јововић Никола.

  6. Др Андрија Антић је захвалио свима који су изнели извештаје, те је похвалио рад региона у протеклом периоду, посебно се осврнувши на извештај надзорног одбора , који се потврдио валидност финансијског извештаја књиговође. Чланови Скупштине Београда могу пратити финансијске токове рада Савеза Београда, само је потребно да секретару Јововић Николи доставе свој мејл. Сви који доставе мејл добијаће извештаје из Банке. Саша Јовановић замолио је да делегати чују целу причу везану за њихове одбијене жалбе. Др Антић Андрија нагласио је да је од почетка неспоразума између Сурчина и Земуна обавештен о свему. Одмах је покушао да помири стране, али до помирења није дошло. Проблем је у основи због појединаца и група који су се међусобно завадили. Да би се решио проблем, потребно је да се појединци уздигну изнад свега и ставе на прво место интересе савеза. Цео проблем је требало решити на нивоу општина. Општински Савез Земун је прихватио оба друштва која су прешла из Сурчина, што се негативно одразило у Сурчину, поготово код ГСС 155 Јаково, где приликом пререгистрације удружења остаје адреса у Сурчину (Јакову). По статуту О.С. Земун, они могу примати само чланице које су територијално регистpоване у Земуну. О.С. Сурчин је могао да суспендује удружења док су још била код њих у Општинском cавезу и реши несугласице или да поднесе пријаву Дисциплинској комисији Општинског cавезу Земун, на чијој територији је прекршај настао. Жалбе су одбачене јер су Дисциплинска комисија Београда и Извршни oдбор НЕНАДЛЕЖНИ за решавање овог случаја. Дакле прескочен је један корак у самом старту. О.С. Земун је наложено од стране И.О. Београда да исправи статут или пререгиструје удружење ГСС 155 на своју адресу.

  7. СВИ ИЗВЕШТАЈИ СУ ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈЕНИ.

  8. Финансијски план за 2021. је изнео Др Антић Андрија.

  9. Финансијски план је усвојен једногласно.

  10. За нове чланове И.О. Београда изабрани су Дубоњац Горан и Павловић Марко (Младеновац), Томић Владан из Обреновца и Марко Ђорђевић из Лазаревца. Нови чланови Извршно oдбора Србије , поред Др Антић Андрије и Радуловић Ивана, биће Славиша Николић и Александар Чех. Нови члан Статутарног одбора биће Јелић Гаврило. Нови подпредседник Београда биће Александар Чех.

  11. Под тачком разно Ђорђевић Миодраг предложио је да се на нивоу региона повећа цена горива. Предложено је и да се усвоји такса од 500 дин за учешће на такмичењима које регион одржава. Такса од 500 дин би стајала код благајника општина и у случају да се такмичење одржи -УПЛАЋЕНА САВЕЗУ, а да се такмичење не одржи – враћена такмичарима. Такмичарима који не уплате таксу неће бити верификовани резултати. ПРЕДЛОГ ЈЕДНОГЛАСНО УСВОЈЕН.

Предложено је да делегати Београда на Скупштини Србије подрже повећање цене алке са 18 на 20 динара, као и да могу постојати само две туре за наручивање алкица, а да се ванредне дозволе само новим члановима.

Састанак завршен у 12:00 часова.

У Београду, 05.03.2022.
Председавајући Скупштине ГСБ, Доц.др Андрија Антић


Share This Post

Recent Articles

Leave a Reply

You must be Logged in to post comment.

© 2024 SrpskiVisokoletac.com. All rights reserved. Site Admin · Entries RSS · Comments RSS
Powered by WordPress · Designed by Theme Junkie